5 εντελώς χαζά πράγματα που έλεγα και υποστήριζα με πάθος προτού κάνω παιδιά

Προσοχή προσοχή: Κι αν έχω πει βλακείες για τα παιδιά προτού κάνω παιδιά

Πατούλια Kατερίνα
5 εντελώς χαζά πράγματα που έλεγα και υποστήριζα με πάθος προτού κάνω παιδιά

Τη στιγμή αυτή, που σου γράφω τις γραμμούλες τούτες είμαι σε έναν παιδότοπο κι όσο οι θυγατέρες απολαμβάνουν το παιχνίδι τους- γιατί που να πας στις κούνιες με τέτοιο κρύο και βροχούλα- εγώ τα έχω βάλει με τον παλιό μου εαυτό, εκείνον πριν κάνω παιδιά, που προτιμούσα να κάνω μεγάλες και βαρύγδουπες δηλώσεις.

Και μην μου πεις πως δεν έχεις βρει κι εσύ τον εαυτό σου, στην σημερινή σου κατάσταση ως νέα μαμά να βλέπει μία μία τις υποσχέσεις που είχε δώσει πριν κάνει παιδιά να καταρρέουν σαν τραπουλόχαρτα.

Fail Nο1: Η ζωή μου ένας παιδότοπος

Για παράδειγμα, δεν θέλω να φανταστώ καν τι έλεγε ο νεαρός μου εαυτός για τον παιδότοπο. Έχω πάει καλεσμένη πριν κάνω παιδιά κι έχω κράξει και τα φουσκωτά και τη μουσική, ακόμα και το όνομα του παιδότοπου. Να’ μαι τώρα σε cool μεν παιδότοπο δίχως φουσκωτά που παίζει τζαζ Κυριακή πρωί αλλά ας μην γελιόμαστε, κι εγώ εδώ κατέληξα. Γιατί κάποιες φορές, δεν έχεις πια την αντοχή να πας τα βλαστάρια σε μάθημα αναρρίχησης ή παρκούρινγκ και μια χαρά τα αφήνεις να αλωνίζουν στον παιδότοπο.

Fail No2: Μωρέ κοίτα την που δεν μπορεί να κάνει καλά τα παιδιά της

Έχω τρελαθεί με γυναίκα στο μάρκετ που τόλμησε να φωνάξει στο παιδί της, έχω λυπηθεί μαμά που το παιδί της έπαθε τρελό tanrtum μέσα στο ίδιο μάρκετ για μία σοκολάτα κι έχω πει με σιγουριά πως τα δικά μου τα παιδιά δεν θα δουν σοκολάτα μέχρι να πάνε στο σχολείο.

Και η ζωή η ίδια με έχει εκδικηθεί στο ίδιο εκείνο μάρκετ με την κόρη να χτυπιέται για μία σοκολάτα, εμένα να παλεύω να μην ξεσπάσω σαν καταιγίδα και έτερη γλυκιά μαμά να με πιάνει από τον ώμο και να μου ψιθυρίζει να κάνω υπομονή και πώς όλες έχουμε βρεθεί στη θέση αυτή. Και πολύ θα ήθελα να γυρίσω λίγο πίσω τον χρόνο στον χαζούλη εαυτό μου και να του πως ένα μεγάλο bullshit σε ό,τι σκεφτόμουν.

Fail Nο3: Δεν προλαβαίνω, είμαι πολύ κουρασμένη, χρειάζομαι διακοπές

Αλήθεια, μικρέ γλυκούλη εαυτέ μου; Είσαι πολύ κουρασμένος από τη δουλειά στο γραφείο και θες να γυρίσεις σπίτι να καταρρεύσεις; Εδώ σε θέλω, να επιστρέφεις σπίτι με την ίδια κουρασούλα για να να παίξεις Frozen, να χτίσεις παλάκια, να ζωγραφίσεις χαρταετό, να τον κόψεις και να τον πετάξεις, να βάλεις και δύο πλυντήρια, να διαβάσεις και 10 παραμύθια πριν τον ύπνο και κάπου εκεί στο αποκοίμισμα να σκεφτείς και που θα κλείσεις τετράκλινο για οικογενειακές διακοπές, να θυμηθείς να ρυθμίσεις και την άδεια μαζί με το κλείσιμο των σχολείων και να σκεφτείς απλά και καθαρά πως κάποτε νόμιζες πως είσαι πολύ κουρασμένη.

Fail No4: Μα πώς κάνουν έτσι με αυτές τις ιώσεις

Προφανέστατα όταν τα έβαζα με φίλες που έχουν άρρωστα παιδιά ή και με συναδέλφους που τα παρατούσαν όλα γιατί το παιδί είχε πυρετό 39, δεν ήξερα ούτε τα χρόνια από τη ζωή τους που έχαναν μέχρι να φτάσουν και να πάρουν το παιδί τους αγκαλιά, ούτε το πόσο δύσκολο είναι να δώσεις αντιπυρετικό σε ένα μωρό. Δεν φανταζόμουν ούτε το ξενύχτι, ούτε την κούραση τους όταν έφταναν στη δουλειά κατάκοπες, ούτε μου περνούσε καν από το μυαλό το στρες του να βγάλουν τη δουλειά και ταυτόχρονα να πρέπει να είναι οκτώ ώρες μακριά από το παιδί που καιγόταν στον πυρετό. Παλιέ μου εαυτούλη, άντε γεια.

Fail No5: Εντάξει πόσο δύσκολο είναι πια να γεννήσεις φυσιολογικά και να θηλάσεις αποκλειστικά

Με πίεση 18 με 12 τη μικρή, της καρδούλας, που δεν έλεγε να πέσει, βρέθηκα σε επείγουσα καισαρική μέσα σε λίγες ώρες μιας κατά τα άλλα φανταστικής εγκυμοσύνης που έκανα τα πάντα και δούλευα μέχρι και τον τελευταίο μήνα. Και αποκλειστικά θήλασα και τα δύο μου παιδιά, και το πακέτο είχε πληγωμένες θηλές, δύο μωρά που τα έκανα βαμπίρ από τις φλεβούλες που έσπασαν, μαραθώνιους θηλασμού, μαύρους κύκλους, αγώνα να βγάλω γάλα με το θήλαστρο για να φτιάξω τράπεζα, θηλασμό στο γραφείο για να μην πρηστώ τις ώρες που ήμουν μακριά από το μωρό, θηλασμό στην παραλία, σε κοινωνικές εκδηλώσεις, θηλασμό παντού κι ένα στήθος που έγινε ξανά δικό μου, μετά από πολλά πολλά χρονάκια. Ναι, δεν είναι καθόλου εύκολο πράγμα ο θηλασμός και σε όσες καταφέρνουν να το κάνουν για 2 και 3 χρόνια, θα πω μόνο respect!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved