Δέκα σκέψεις που θα κάνεις όταν τα παιδιά αρρωστήσουν

Μάνα κάνε κουράγιο! Ίωση είναι θα περάσει ή απλά SOS, τα παιδιά αρρώστησαν. 

Δέκα σκέψεις που θα κάνεις όταν τα παιδιά αρρωστήσουν

Τι μπορεί να περάσει από το μυαλό σου τις στιγμές αυτές που όλη σου η οικογένεια περνάει μια σοβαρή ίωση κι εσύ είσαι η μόνη που μπορείς να τους φροντίσεις; Τι συμβαίνει στο μυαλό μιας μαμάς τη στιγμή που τα δύο της παιδιά ταυτόχρονα, αρρωσταίνουν και το ίδιο συμβαίνει και στον μπαμπά των παιδιών;

Όλα τα παραπάνω μου συμβαίνουν τις τελευταίες πέντε μέρες, από το βράδυ των γενεθλίων μου και μετά και είναι αλήθεια πως έφτασα να απορώ μήπως μας μάτιασαν. Εκεί με έστειλε η αυπνία και η κούραση των ημερών και ειδικά των βραδιών που πέρασαν που ήταν γεμάτες αυπνία, άγχος και ακατέβατο πυρετό.

1.Το να μπορέσεις να φροντίσεις ένα νήπιο την στιγμή που είναι άρρωστο και να το πείσεις να συνεργαστεί είναι άθλος. Το να είναι άρρωστο την ίδια στιγμή ένα μωρό και ένας ενήλικας ακόμα, κάνει το εγχείρημα του να είσαι η καλύτερη νοσοκόμα στον κόσμο ακατόρθωτο.



  1. Η σχέση σου με την σφουγγαρίστρα, το πλυντήριο και το θερμόμετρο θα γίνει στενή, τρίτου τύπου το διάστημα αυτό.
  2. Θα απορήσεις πολλές φορές για το πόσο έχεις κακομάθει τα παιδιά σου, όλες εκείνες τις στιγμές που δεν θα δέχονται να φάνε, να πάρουν αντιπυρετικό, να σε ακούσουν έστω και να συνεργαστούν μαζί σου.
  3. Θα απορήσεις γιατί δεν αρρωστήσατε όλο το χειμώνα και περνάτε τις ιώσεις back to back, Μάη μήνα, σχεδόν Ιούνιο.
  4. Θα υποσχεθείς στον εαυτό σου ότι δεν θα πας με τα παιδιά σε άλλο παιδικό πάρτι, θα κατηγορήσεις δύο τρεις μαμάδες και 5-6 συμμαθητές για την ίωση που κολλήσατε και θα κάνεις άσχημες σκέψεις για όλους εκείνους που ευθύνονται για το δράμα που περνάτε οικογενειακώς.
  5. Θα θυμηθείς πώς είναι να είσαι άυπνη πολλές ώρες, πολλές μέρες και ίσως και να αναπολήσεις μέσα στη μαυρίλα, τις στιγμές που τα μωρά σου ήταν νεογέννητα και δεν κοιμόσουν καθόλου.
  6. Θα εκτιμήσεις τον ύπνο και θα πεις με σιγουριά πάνω από 20 φορές πως η υγεία είναι πάνω απ’ όλα και την «υγειά μας να έχουμε και όλα θα γίνουν».
  7. Θα γελάσεις με λύπηση την στιγμή που θα επιστρέφεις άυπνη και εξοντωμένη στο γραφείο κάθε πρωί και η ελεύθερη και ωραία συνάδελφός σου θα δηλώνει πολύ πολύ κουρασμένη από το πάρτι που ήταν χθες. #ασεμαςκουκλιτσαμου
  8. Θα πεις εκατό φόρες πως θα προτιμούσες να περνάς εσύ όλο αυτό το ζόρι, παρά να αρρωστήσουν τα παιδιά σου και θα εύχεσαι να μην σε πιάσει κι εσένα η ίωση, γιατί ποιος θα μας κάνει καλά αν αρρωστήσουμε όλοι ταυτόχρονα.
  9. Θα ζητήσεις τη μαμά σου, θα πεις συγνώμη στη μαμά σου για όλες εκείνες τις φορές που της έβγαλες το λάδι ενώ ήσουν άρρωστη, θα ζηλέψεις όλες εκείνες τις γυναίκες που έχουν την μαμά τους δίπλα τους και θα βάλεις θερμόμετρο ακόμα μία φορά στα παιδιά…


Κάπου εκεί θα αποκοιμηθείς. Μάνα κουράγιο

Είμαι μαμά και είμαι καλά ή Αλλιώς Mommy is Fine

Περιμένω τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σου στο a.Patoulia@queen.dpg.gr και στο Instagram https://www.instagram.com/katiepatoulia/

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved