Γιατί το σεμινάριο πρώτων βοηθειών που παρακολούθησα είναι ό,τι καλύτερο έχω κάνει τελευταία

Παρακολούθησα ένα δωρεάν σεμινάριο πρώτων βοηθειών και δηλώνω υπερήφανη

Γιατί το σεμινάριο πρώτων βοηθειών που παρακολούθησα είναι ό,τι καλύτερο έχω κάνει τελευταία

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών: Κάν' το κι εσύ και θα με θυμηθείς

Δεν με λες και την πιο ψύχραιμη μαμά του πλανήτη, τουναντίον είναι πιθανό να έπαιρνα και Όσκαρ Ερμηνείας τις στιγμές που οι δύο κόρες μου, έχουν χτυπήσει, λίγο, το ποδαράκι ή το κεφάλι τους, άσε που αν δεν επέμενε ο πατέρας τους, θα μας είχαν μάθει στα επείγοντα με το μικρό μας όνομα.

Εγώ που σου γράφω αυτή τη στιγμή, έχω πάει την μεγάλη μου κόρη στην παιδίατρο, ως βρεφάκι, γιατί πολύ απλά δεν είχε κοιμηθεί από τις 2 το βράδυ μέχρι τις 12 το πρωί. Εννοείται πως στο δρόμο για την παιδίατρο, το μωρό αποκοιμήθηκε όμορφα κι ωραία… Είναι και λίγο το DNA της μαμάς Σοφίας που έχει περάσει στα γονίδια – δεν την λες και τέρας ψυχραιμίας τη μαμά μου – και σοφίζω κι εγώ με τον δικό μου τρόπο και ομολογώ πως όσο τα κορίτσια μεγαλώνουν κάνω προσπάθειες να διαχειρίζομαι τα ζόρια όσο καλύτερα μπορώ.

Είναι σαφές όμως, πως το μόνο που μπορεί να κάνει τα πράγματα πιο εύκολα στα χτυπήματα και τις αρρώστιες των παιδιών, πέρα από την εμπειρία είναι και η γνώση. Ο θάνατος του 12χρονου αγοριού στη Θεσσαλονίκη που έχασε τη ζωή του από πνιγμό πρόσφατα με την τροφή που έφαγε μου θύμισε εκείνα τα σεμινάρια πρώτων βοηθειών που όλο κυνηγάω τα τελευταία χρόνια και όλο δεν προλαβαίνω να κάνω.

Η ομάδα First Aid Athens που ακολουθώ πάνω από ένα χρόνο στο Facebook, αποτελεί μια πρωτοβουλία που δεν έχει πίσω της κανένα χορηγό πρόκειται για μια Εθελοντική Ομάδα Εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών που πραγματοποιεί σεμινάρια δωρεάν σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και η ανακοίνωση πως το επόμενο σεμινάριο πρώτων βοηθειών θα έρθει κοντά στην περιοχή που κατοικώ, ήταν αρκετή για να βρω τον χρόνο πέντε ωρών και να μάθω έστω τα βασικά για να μπορώ να προσφέρω τις πρώτες βοήθειες στους ανθρώπους που αγαπώ και όχι μόνο.
Αν κι εσύ έχεις αγχωθεί για το τι μπορείς να κάνεις τη στιγμή που το μωρό σου πνίγεται μπροστά σου από κάποια τροφή ή λιποθυμά, θα σου πω ότι 4 με 6 λεπτά είναι ο χρόνος που έχει το παιδί για να κάνεις τις βασικές κινήσεις που απαιτούνται για να του δώσεις παράθυρο χρόνου στη ζωή και κακά τα ψέματα, ασθενοφόρο σε 6 λεπτά δεν θα βρεθεί στην πόρτα σου.

60309133 865418407125685 7262604086229336064 n

Στο σεμινάριο που διαρκεί πέντε ώρες, το μάθημα είναι διαδραστικό οπότε και σε κούκλα έδωσα το φιλί της ζωής (παρ’ ότι ο καθηγητής μας Χρήστος δεν θέλει να το αποκαλούμε έτσι) με το λουκ του γραφείου παρακαλώ, την denim φούστα και το mule και την κούκλα – μωρό βοήθησα να ξεπεράσει τον πνιγμό και αν με ρωτήσεις, νιώθω λίγο πιο σίγουρη για το τι πρέπει να κάνω στην κακιά στιγμή.

Και θα σου πω με σιγουριά, πως οι ώρες αυτές που αφιέρωσα μου έδωσαν λίγη αυτοπεποίθηση παραπάνω, γιατί ξέρω πολύ καλά πως αν κάτι συμβεί είναι πιθανό να τα κάνω όλα στραβά αλλά τουλάχιστον δεν θα μείνω απαθής. Αυτό που επίσης μπορώ να σου πω είναι πως ο Χρήστος Κρασαδάκης που μας βοήθησε να καταλάβουμε τα βασικά πράγματα για τις πρώτες βοήθειες είναι ένας από τους πιο χαρισματικούς ομιλητές και δασκάλους που έχω συναντήσει, από το σχολείο, το πανεπιστήμιο ως και σήμερα.

Προφανέστατα και για να μην σου κάνω την έξυπνη, πρέπει να παρακολουθήσω 3 φορές ακόμα το σεμινάριο αλλά το μόνο που ξέρω είναι ότι ΑΞΙΖΕΙ γιατί οι άνθρωποι στους οποίους θα είσαι ο πρώτος βοηθός, είναι συνήθως οι άνθρωποί σου.

Για τα δωρεάν σεμινάρια πρώτων βοηθειών, βρες την ομάδα First Aid Athens στο FACEBOOK

Για σχόλια, παρατηρήσεις και απορίες σου, θα με βρεις ΕΔΩ

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved