«Αν συμβεί κάτι, σας αγαπώ»

Παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο και δεν επιστρέφουν ποτέ στο σπίτι τους. Γονείς που δεν μπορούν να αναγνωρίσουν το άψυχο σώμα των παιδιών τους εξαιτίας της σφοδρότητας των πυροβολισμών. 

«Αν συμβεί κάτι, σας αγαπώ»

Μπορεί το Τέξας να βρίσκεται μίλια μακριά αλλά οι 19 παιδικές ψυχές που έχασαν τη ζωή τους στο δημοτικό σχολείο και οι δύο δασκάλες που δεν θα ξανακάνουν ποτέ μάθημα, μας έχουν συγκλονίσει. Πώς μπορεί να προχωρήσει η ζωή; Πώς ξεπερνάς την απώλεια του παιδιού σου, που φίλησες σταυρωτά κι έστειλες στο Δημοτικό όπως κάθε άλλη μέρα; Πώς ζεις με τις τύψεις για την αγκαλιά που δεν πρόλαβες να κάνεις το παιδί σου; Τι θα έκανες αν ήξερες πως δεν θα το ξαναδείς ποτέ ζωντανό;

Οι δασκάλες Eva Mireles και Irma Garcia δεν θα μπουν ξανά σε αίθουσα διδασκαλίας. H Makenna Lee Elrod, ο Havier Lopez, ο Uziyah Garcia, η Tess Marie Mata, η Rojelio Torres, η Nevaeh Bravo, η Miranda Mathis, η Maite Rodriguez, η Layla Salazar, ο Jose Flores, ο Jayce Luevanos, η Jailah Nicole Silguero, η Jackie Cazares, η Eliana “Ellie” Garcia, η Eliahana Cruz Torres, η Annabell Guadalupe Rodriguez, η Amerie Jo Garza, η Alithia Ramirez και η Alexandria Aniyah Rubio δεν θα ξαναδούν τους γονείς, τα αδέρφια και τους φίλους τους.

Όλα τα παιδιά, ηλικίας ως έντεκα χρονών. Όλα χαμογελαστά και γεμάτα ζωή στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Πριν από δύο χρόνια, η ταινία μικρού μήκους «If anything Happens, I Love you», δεν είχε μόνο βραβευτεί με Όσκαρ, είχε αγγίξει την καρδιά κάθε γονιού στην Αμερική και στον υπόλοιπο κόσμο.

Σε 12 λεπτά, η απώλεια της δεκάχρονης κόρης του ζευγαριού στο σχολείο, στις ΗΠΑ του σήμερα, εξαιτίας πυροβολισμών, θα σε συγκλονίσει.

Την ξαναείδα σήμερα και πνίγηκα στα κλάματα.

Το μακριά δεν ήταν ποτέ πιο κοντά σε αυτούς τους γονείς που ξάπλωσαν χτες βράδυ στο κρεβάτι του παιδιού τους, γνωρίζοντας πως εκείνο δεν θα επιστρέψει ποτέ ξανά. Σκέφτηκα τους καυγάδες που κάνουμε ως γονείς μεταξύ μας για τα παιδιά. Γιατί έπεσαν, γιατί δεν τα καταφέρνουν με την προπαίδεια, γιατί γιατί... Σκέφτηκα ξανά ότι έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε τέτοιους καυγάδες, για μια ορθογραφία που το παιδί δεν έγραψε σωστά, για μια διαίρεση με λάθος αποτέλεσμα. Κι ύστερα κατάλαβα πόσο μικρή αξία έχουν όλα τα υπόλοιπα όταν αυτό που αγαπάς πιο πολύ στον κόσμο, το κομμάτι σου, χάνεται ξαφνικά και τόσο άδικα.

Aν έχεις 12 λεπτά, δες την ταινία αυτή και κάνε μια προσευχή για τις ψυχές αυτές που δεν θα γυρίσουν πίσω.

Περιμένω τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σου στο a.Patoulia@queen.dpg.gr και στο Instagram https://www.instagram.com/katiepatoulia/

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved