Λαχταριστή μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα ψητών λαχανικών (vid)

Η σάλτσα ψητών λαχανικών είναι το κάτι άλλο.

Mamatsita
Λαχταριστή μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα ψητών λαχανικών (vid)

Πάντα πίστευα πως τα λαχανικά αναδεικνύουν περισσότερο τη γεύση τους όταν είναι ψητά.

Είπα λοιπόν να δοκιμάσω να κάνω το ίδιο με την αγαπημένη μας σάλτσα ντομάτας που ετοιμάζω για τις μακαρονάδες μου.Κι έτσι αντί να σοτάρω και να μετά να βράσω τα λαχανικά στο κατσαρολάκι μου, τα έβαλα όλα στο ταψί και τα έψησα στο φούρνο.

Δεν έτριψα στις ντομάτες στον τρίφτη, δεν ψιλόκοψα κρεμμύδι και σκόρδο, ούτε τις πιπεριές και δεν σοτάρισα τίποτα από όλα αυτά.Κέρδισα αρκετό χρόνο προετοιμασίας κόβοντας απλά όλα τα παραπάνω και αραδιάζοντας τα στο ρηχό ταψί του φούρνου με ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και ρίγανη.

Και στον χρόνο που χρειάστηκε το νερό να ζεσταθεί και τα σπαγγέτι ολικής άλεσης ή τα απλά να βράσουν, τα λαχανικά μου ήταν κι αυτά έτοιμα. Τα πολτοποίησα με τη ράβδο χειρός κι η σάλτσα μου ήταν έτοιμη.Η δοκιμή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Δοκίμασε να φτιάξεις κι εσύ αυτή τη συνταγή.Είμαι σίγουρη πως θα σου αλλάξει τον τρόπο που θα ετοιμάζεις από δω και στο εξής την καλοκαιρινή σου σάλτσα ντομάτας για τις μακαρονάδες σου !

Όλα τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στη συνταγή, εκτός του τριμμένου τυριού, είναι vegan.Χρησιμοποίησε vegan τυρί και αμέσως θα έχεις μια υπέροχη vegan μακαρονάδα!

Μπορείς να ψήσεις και άλλα καλοκαιρινά λαχανικά, όπως μελιτζάνες και κολοκυθάκια και να τα προσθέσεις στη σάλτσα.

Υλικά

500 γρ. σπαγγέτι κλασσικά ή ολικής άλεσης
4 μεσαίες ντομάτες
2 πράσινες πιπεριές
2 κόκκινες πιπεριές
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι
1 κ. γλ. ξερή ρίγανη
3-4 φρέσκα φυλλαράκια βασιλικού

Διάβασε και δες πώς γίνεται η μακαρονάδα ολικής με κόκκινη σάλτσα ψητών λαχανικών:



  1. Ξεκινώ κόβοντας τις ντομάτες σε 4 κομμάτια και τις τοποθετώ στο ρηχό ταψί του φούρνου στο οποίο έχω στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.]
  2. Κόβω σε μεγάλα κομμάτια τις πιπεριές και το κρεμμύδι και τα προσθέτω στο ταψί με ολόκληρες τις σκελίδες του σκόρδου.
  3. Ραντίζω τα λαχανικά και τις ντομάτες με ελαιόλαδο και προσθέτω αλάτι – πιπέρι και την ξερή ρίγανη.
  4. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 15 περίπου λεπτά.
  5. Στο μεταξύ σε αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτω τα σπαγγέτι ολικής άλεσης Melissaκαι τα βράζω al dente.
    Λίγο πριν σουρώσω τα μακαρόνια, κρατώ 1 κούπα από το νερό βρασμού τους.
  6. Μόλις ψηθούν τα λαχανικά τα μεταφέρω,χρησιμοποιώντας το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος για βοήθεια, σε μια κατσαρολίτσα μαζί με τα ζουμάκια τους.
  7. Προσθέτω το νερό βρασμού των ζυμαρικών και τα πολτοποιώ με την ράβδο χειρός. Προσθέτω και μερικά φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό, ανακατεύω απαλά και η σάλτσα μου είναι έτοιμη.
  8. Σερβίρω τη μακαρονάδα μου βάζοντας πρώτα στο πιάτο μια κουταλιά από την σάλτσα και λίγο τριμμένο τυρί.

Στη συνέχεια προσθέτω τα σπαγγέτι και ολοκληρώνω με ακόμα περισσότερη σάλτσα, τριμμένο τυρί και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Με αγάπη
Mamatsita

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved