Τούρτα «Σαρλότ» με φράουλες - Αφού την έφτιαξα εγώ, μπορείς και εσύ
Πεντανόστιμη τούρτα Σαρλότ με φράουλες - Η συνταγή της Mamatsita.
Παιδιά, από ’δω η Σαρλότ! Και τώρα μπορεί και να μου πεις, “ποια είναι αυτή;”
Είναι μια ανάλαφρη, πανεύκολη τούρτα που η κρέμα της είναι “περικυκλωμένη” από μπισκότα σαβαγιάρ και σερβίρετε μέσα σε με μια ανοιξιάτικη διάθεση καθώς εδώ, κάνει παρέα εσωτερικά και εξωτερικά με φράουλες!

Σύστησέ τη στην οικογένειά σου και νομίζω θα την αγαπήσουν όπως την αγαπήσαμε κι εμείς! Θα σου πω να προσέξεις κανά δυο πραγματάκια.
Όπως το ότι η κρέμα γάλακτος που θα χρησιμοποιήσεις και που φυσικά και δεν πρέπει να είναι light, θα πρέπει να είναι πραγματικά κρύα για να σου πετύχει η σαντιγί.
Όπως επίσης πως θα χρειαστεί να μείνει αρκετές ώρες στο ψυγείο. Θα σου πρότεινα αποβραδίς, αλλά αν αυτό δεν γίνεται, τότε για τουλάχιστον 5 ώρες.
Υλικά:
- 200 γραμμάρια σαβαγιάρ
για την κρέμα
- 250 ml φυτική κρέμα γάλακτος
- 150 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε
- 50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 1/2 κιλό φράουλες
- φυλλαράκια δυόσμο (για το γαρνίρισμα)
Εκτέλεση:
- Στρώνω διάφανη μεμβράνη στην βάση μιας φόρμας με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 18 εκ.
- Βρέχω ελαφρά με νερό τα σαβαγιάρ και τα κόβω στο ύψος της φόρμας.
Τοποθετώ τα σαβαγιάρ όρθια στα τοιχώματα της φόρμας, το ένα δίπλα στο άλλο, μέχρι να καλυφθεί όλη. Στη συνέχεια τοποθετώ τα κομμένα κομμάτια +έξτρα αν χρειαστεί και στην βάση της φόρμας. - Ψιλοκόβω τις φράουλες και κρατώ μερικές για τον στολισμό..
- Στον κάδο του μίξερ προσθέτω την φυτική κρέμα γάλακτος και χτυπώ για 5 περίπου λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν κορυφές και να γίνει σαντιγί.
- Ταυτόχρονα, προσθέτω και την ζάχαρη άχνη.
- Προσθέτω στη σαντιγί το μασκαρπόνε και συνεχίζω το χτύπημα για περίπου ακόμα 2 λεπτά, μέχρι να έχω μια αρκετά σφιχτή- παχιά κρέμα.
- Κρατώ 2-3 κ σ από αυτή την κρέμα σε ένα μπολάκι, το σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο.
- Προσθέτω τη μισή ποσότητα από την κρέμα στην φόρμα και από πάνω ρίχνω τις μισές φράουλες.
- Συνεχίζω με μία ακόμη στρώση χρησιμοποιώντας την υπόλοιπη κρέμα και τις υπόλοιπες φράουλες.
- Καλύπτω την επιφάνεια με σαβαγιάρ (πάντα ελαφρά βρεγμένα), σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη τη φόρμα και βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες.
- Μόλις η σαρλότ παγώσει, αφαιρώ τη διάφανη μεμβράνη και τοποθετώ στην θέση της το πιάτο που θα σερβίρω.
- Αναποδογυρίζω τη φόρμα, αφαιρώ και την μεμβράνη της βάσης και απλώνω προσεκτικά εκείνη την κρέμα που είχα κρατήσει στο μπολάκι και στολίζω με τις φράουλες που είχα κρατήσει και τα φρέσκα φυλλαράκια δυόσμου. Δένω ένα κορδελάκι γύρω γύρω από την Σαρλότ για να κρατηθούν τα σαβαγιάρ και να μην έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις, το οποίο βεβαίως αφαιρώ όταν είναι η ώρα του σερβιρίσματος.
Υ.Γ. Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.
Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά. 🍓🍓
Με αγάπη ❤️
Mamatsita