Η απόλυτη συνταγή για μυδοπίλαφο που θα λατρέψετε
Εύκολο και γρήγορο μυδοπίλαφο για όλη την οικογένεια.

Συνταγή που φέρνει στο νου ταβερνάκι δίπλα στη θάλασσα, ψαρομεζέδες, παγωμένο κρασάκι και καλή διάθεση.
Τι μαγειρεύουμε Δευτέρα με Παρασκευή - Ένα πρόγραμμα νηστίσιμο και ένα kid friendly
Αν σου αρέσει να τρως μύδια, αλλά πιστεύεις πως το να φτιάξεις το δικό σου μυδοπίλαφο είναι κάτι χρονοβόρο ή δύσκολο, τότε αυτή εδώ η συνταγή θα σου αλλάξει γνώμη.
Σε λιγότερο από 30 λεπτά και δίχως πολλά υλικά, θα έχεις μια συνταγή γεμάτη αρώματα και γεύση.
Δοκίμασε να φτιάξεις αυτή τη συνταγή. Είμαι σίγουρη πως θα σου αρέσει.
Η συνταγή για το πιο νόστιμο μυδοπίλαφο αναλυτικά

Υλικά
- 300 γραμμάρια ρύζι για πιλάφι
- 500 γραμμάρια μύδια ψίχα
- 50 ml. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
(το λευκό μέρος) - 1 πράσινη πιπεριά σε λωρίδες
- 1 κίτρινη πιπεριά σε λωρίδες
- 150 ml λευκό ξηρό κρασί
- 80 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
- αλάτι – πιπέρι
- 2 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- ξύσμα λεμονιού
Υπέροχη νηστίσιμη πατατόπιτα που θα γλύφετε τα δάχτυλά σας
Εκτέλεση:
- Πλένω τα μύδια και τα αφήνω να στραγγίσουν σε ένα σουρωτήρι.
- Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνω το ρύζι και το βράζω για 10 λεπτά.
- Μόλις είναι έτοιμο το στραγγίζω και το βάζω πίσω στην κατσαρόλα.
- Σε ένα αντικολλητικό βαθύ σκεύος ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σοτάρω τα κρεμμύδια και τις πιπεριές 3-4 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
- Στη συνέχεια προσθέτω τα μύδια, ανακατεύω απαλά και σβήνω με το κρασί.
- Ρίχνω αλάτι – πιπέρι, το ζωμό λαχανικών και τη μισή ποσότητα του άνηθου.
- Προσθέτω μισό ποτήρι ζεστό νερό και αφήνω το φαγητό να πάρει μια βράση για 10 λεπτά περίπου.
- Προσθέτω στα μύδια το έτοιμο βρασμένο ρύζι και την υπόλοιπη ποσότητα του ψιλοκομμένου άνηθου κι ανακατεύω απαλά.
- Σερβίρω το μυδοπίφαλο με ξύσμα λεμονιού.
Υ.Γ. Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.
Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.
Με αγάπη
Mamatsita