Χυλοπίτες με μανιτάρια και μυρωδικά - Έτοιμες σε λιγότερο από 30 λεπτά

Mamatsita
Χυλοπίτες με μανιτάρια και μυρωδικά - Έτοιμες σε λιγότερο από 30 λεπτά

Ένα εύκολο αλλά πεντανόστιμο φαγάκι για όλη την οικογένεια.

Λοιπόν, αν με ρωτήσεις, «Τι προτιμάς; Ένα πιάτο παπαρδέλες, ή ένα πιάτο χυλοπίτες;» να ξέρεις πως θα σου απαντήσω «φυσικά, ένα πιάτο χυλοπίτες!». Και ειλικρινά πιστεύω πως όταν οι Ιταλοί, ανακαλύψουν τις χυλοπίτες , με αυγά και φρέσκο γάλα, θα σταματήσουν να τρώνε παπαρδέλες!

Οι χυλοπίτες με μανιτάρια και μυρωδικά είναι για μένα αυτό που πολύς κόσμος αποκαλεί comfort food κι εγώ φαγάκι. Κι έχει ακόμα δύο πλεονεκτήματα. Γίνεται με ελάχιστα υλικά και σε λιγότερο από μισή ώρα.

Εύκολες χυλοπίτες βουτυράτες με μυζήθρα έτοιμες σε 15 λεπτά (video)

xilopites-me-manitaria1.jpg

Αυτό κι αν είναι πλεονέκτημα.

Την επόμενη φορά λοιπόν, που θα σκεφτείς μανιτάρια, σκέψου και χυλοπίτες.

Υ.Γ. Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.

Με αγάπη
Mamatsita

Προετοιμασία: 15'

Eκτέλεση: 15'

Υλικά

  • 500 γρ. χυλοπίτες
  • 2 κ σ ελαιόλαδο
  • 30 γρ βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 250 γρ φρέσκα μανιτάρια
  • αλάτι – πιπέρι
  • 1 κ σ θυμάρι
  • 1/3 κούπας λευκό κρασί
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 2 κούπες τριμμένο πεκορίνο
  • 2 κ σ μαϊντανό ψιλοκομμένο

Βήματα

  • Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνω τις χυλοπίτες και τις βράζω για 7 περίπου λεπτά.
  • Στο μεταξύ, κόβω τα μανιτάρια.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι αρωματίζω το ελαιόλαδο και το βούτυρο με μια σκελίδα σκόρδο, σοτάροντας την για ένα περίπου λεπτό.
  • Αφαιρώ την σκελίδα από το σκεύος και προσθέτω τα μανιτάρια, αλάτι- πιπέρι και θυμάρι και τα σοτάρω για 5-7 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια τα σβήνω με το λευκό κρασί.
  • Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας.
  • Στη συνέχεια προσθέτω τις χυλοπίτες στα μανιτάρια, παίρνοντας τες μέσα από την κατσαρόλα κουταλιά κουταλιά μαζί με το νερό τους.
  • Προσθέτω το τριμμένο πεκορίνο, χαμηλώνω την φωτιά κι ανακατεύω τις χυλοπίτες για 1-2 λεπτά.
  • Σβήνω την φωτιά πασπαλίζω με ψιλοκομμένο μαϊντανό κι ανακατεύω ξανά
  • Σερβίρω με έξτρα τυρί και φρεσκοτρμμένο πιπέρι..
  • Αν δεν έχεις κρέμα γάλακτος, χρησιμοποίησε μια κρέμα τυριού. Κι αν δεν έχεις κρέμα τυριού, πρόσθεσε μια κουταλιά από το νερό βρασμού σε κατίκι κι ανακάτεψε το καλά.
© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved