Τι πρέπει να περιέχει η τσάντα των διακοπών μιας νέας μαμάς

Ήρθε η στιγμή να ετοιμάσετε τη βαλίτσα των διακοπών σας και να απολαύσετε για πρώτη φορά οικογενειακές διακοπές, με όλη τη σημασία της φράσης!

Τι πρέπει να περιέχει η τσάντα των διακοπών μιας νέας μαμάς

Πάει ο καιρός που πακετάρατε τα ρούχα σας, τα καλλυντικά σας και ό,τι άλλο χρειαζόσασταν εσείς και ο σύντροφός σας στις διακοπές. Τώρα, δεν είστε δυο... αλλά τρεις (μπορεί και τέσσερις).

Θα πρέπει να πάρετε μαζί σας μια έξτρα βαλίτσα με τα απαραίτητα ρουχαλάκια που θα χρειαστεί το μωρό σας αλλά και μια τσάντα με όλα όσα θα χρειάζεται το μικρό σας στην παραλία.

Τι πρέπει λοιπόν να περιέχει η τσάντα που θα έχετε μαζί σας στην παραλία;

mama moro diakopes

Αντηλιακό
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να βάλετε στην τσάντα σας είναι ένα καλό παιδικό αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.

Πιπίλες
Φροντίστε να έχετε 2-3 πιπίλες αποστειρωμένες στις ειδικές θήκες τους. Δεν θέλετε να πέσει η πιπίλα πάνω στην ξαπλώστρα ή την άμμο και να μην έχετε πώς να την αποστειρώσετε.

Μπιμπερό
Αν δεν θηλάζετε και δίνετε ξένο γάλα στο μικρό σας θα πρέπει να υπολογίσετε πόσες ώρες θα μείνετε με το μωρό στην παραλία και πόσα γεύματα θα χρειαστεί να κάνει. Αν για παράδειγμα πρέπει να φάει 2 φορές, θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας δύο μπιμπερό.

Θερμός
Στο θερμός θα πρέπει να έχετε ζεστό νερό για να φτιάξετε το γάλα ανά πάσα ώρα και στιγμή. Φροντίστε όμως, να μην είναι αρκετά καυτό το νερό αν δεν έχετε χρόνο για να το κρυώσετε.

Σκόνη γάλακτος
Στο εμπόριο υπάρχουν μπολάκια δοσομετρητές. Αντί να κουβαλάτε ολόκληρη τη συσκευασία με τη σκόνη γάλακτος στην παραλία μαζί σας, απλά βάλε σε κάθε θήκη την δόση που χρειάζεστε για να φτιάξετε πχ 250 ml γάλα.

Καπέλο
Το καπέλο είναι απαραίτητο στην παραλία

Τζελ για τσιμπήματα
Καλό θα είναι μαζί σας να έχετε κάποια κρέμα για τα τσιμπήματα. Δεν ξέρετε πότε και αν κάποιο έντομο τσιμπήσει το μικρό σας.

Αντηλιακή τέντα
Υπάρχουν ειδικές αντηλιακές τέντες με προστασία UVA UVB στο εμπόριο. Αγοράστε μία και βάλτε εκεί το μωράκι σας αν θέλετε να το κοιμήσετε. Κάτω από την ομπρέλα και δίπλα από την ξαπλώστρα σας, το μικρό σας θα κοιμηθεί σαν αγγελούδι.

Αλλαξιά με ρούχα
Αν φοράτε μαγιό ή όχι στο μικρό σας μια αλλαξιά ρούχα πρέπει να έχετε πα΄ντα στην τσάντα σας.

Πάνες μαγιό
Αν το μικρό σας δεν φοράει μαγιό, τότε καλό θα είναι να έχετε μαζί σας 2-3 πάνες μαγιό για να μην αφήνετε το μικρό σας βρεγμένο.

Πάνες
Εκτός από τις πάνες μαγιό μόλις τελειώσετε το μπανάκι σας, θα πρέπει να έχετε μαζί σας και καθαρές πάνες για να το αλλάξετε.

Αν πάρετε όλα αυτά που σας προτείνουμε παραπάνω είναι σίγουρο ότι θα περάσετε όμορφες διακοπές χωρίς κούραση και άγχος!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved