Μαγείρεμα και παιδιά: Τips για να ετοιμάζετε κάθε μέρα υγιεινά γεύματα χωρίς να «πονοκεφαλιάζετε»

Μαγείρεμα. Αποτελεί αναμφισβήτητα ένα σημαντικό κομμάτι για την καθημερινότητα κάθε γυναίκας και δη μανούλας που θέλει να φροντίζει την οικογένειά της.

Μαγείρεμα και παιδιά: Τips για να ετοιμάζετε κάθε μέρα υγιεινά γεύματα χωρίς να «πονοκεφαλιάζετε»

Σε πολλές περιπτώσεις, όμως, η προετοιμασία του φαγητού μπορεί να εξελιχθεί σε πραγματικό «πονοκέφαλο», ειδικότερα αν -όπως κι εμείς- τρέχετε από το πρωί μέχρι το βράδυ για να προλάβετε όλες σας τις υποχρεώσεις. Από το γραφείο στο σουπερμάρκετ και από εκεί στις επαγγελματικές και κοινωνικές υποχρεώσεις και το σπίτι. Ένα «γεμάτο» πρόγραμμα δεν μας αφήνει συχνά τον χρόνο για να ετοιμάσουμε, όπως θέλουμε, τα γεύματα της οικογένειάς μας.

Τι μπορούμε να κάνουμε, λοιπόν, για να βελτιώσουμε έστω και λίγο την κάθε μας ημέρα και να μη ζούμε μες στο άγχος για το αν θα προλάβουμε να τα κάνουμε όλα;

Η αρχή μπορεί να γίνει με ένα καλό πρόγραμμα και τουςκατάλληλους «συμμάχους» στην κουζίνα. Διότι, όπως και να το κάνουμε, μια βοήθεια είναι πάντα καλοδεχούμενη για μια μητέρα, κυρίως όταν αυτή αφορά στο μαγείρεμα.

Το σωστό πρόγραμμα

Ακόμη κι αν δεν είστε φαν του προγράμματος, μπορείτε να αφιερώνετε μια ώρα κάθε Σαββατοκύριακο στην προετοιμασία του. Διότι όταν επιστρέφετε στις 7 το απόγευμα στο σπίτι, έπειτα από μια εξουθενωτική ημέρα στο γραφείο και συνειδητοποιείτε ότι δεν έχετε ιδέα τι να μαγειρέψετε ή βρίσκετε άδειο το ψυγείο, τότε ξέρετε ότι έχετε πρόβλημα!

KENWOOD2

Καταγράψτε τις ανάγκες της οικογένειάς σας, σκεφτείτε τι φαγητά θα ετοιμάσετε και κάντε τις αγορές σας. Έχοντας στο νου τον προγραμματισμό σας, θα σταματήσετε να «πονοκεφαλιάζετε» κάθε απόγευμα με το ερώτημα: «Τι να μαγειρέψω αύριο;».

Το Σαββατοκύριακο μπορείτε, επίσης, να αφιερώνετε λίγα λεπτά για να ανακαλύπτετε νέες συνταγές στο Διαδίκτυο. Μην ξεχνάτε ακόμη πως επειδή δεν ξέρετε τι θα προκύψει μες στην εβδομάδα, καλό είναι να έχετε ένα ή δύο έτοιμα φαγητά στην κατάψυξη. Οι σάλτσες είναι μια πραγματικά καλή επιλογή για μια πολυάσχολη οικογένεια. Κανείς δεν λέει «όχι» σε μια νόστιμη μακαρονάδα!

KENWOOD3


Ο «σύμμαχος»

Όπως γράψαμε και παραπάνω, ένας καλός «σύμμαχος» στην κουζίνα, μπορεί να σας λύσει τα χέρια και να σας βοηθήσει να κερδίσετε χρόνο. Στην περίπτωσή μας, ο «σύμμαχος» αυτός είναι ένα καλό πολυμηχάνημα και συγκεκριμένα, το πολυμηχάνημα HDX754RD kMix της Kenwood, το οποίο μας βοηθά κάθε μέρα να ετοιμάζουμε εύκολα και γρήγορα, πεντανόστιμα πιάτα.

KENWOOD4



Είναι μια όμορφη, μικρή συσκευή που θα δώσει «χρώμα» στην κουζίνα σας και η οποία, χάρη στις πολλές δυνατότητες και διαφορετικές λειτουργίες που διαθέτει, θα κάνει την προετοιμασία του φαγητού «παιχνίδι», ακόμη και για κάποια μαμά που είναι… αρχάρια στην κουζίνα. Εμάς, σίγουρα, μας βοήθησε πολύ, για αυτό και σας το προτείνουμε.

KENWOOD5



Με το πάτημα ενός κουμπιού θα αναμειγνύετε και θα πολτοποιείτε ό,τι θέλετε, ενώ τα εξαρτήματα που διαθέτει*, θα σας επιτρέπουν να φτιάχνετε πολλά φαγητά. Για παράδειγμα, θα μπορείτε να ετοιμάζετε εύκολα έναν βελούδινο πουρέ -που όλα τα παιδάκια αγαπούν-, να τεμαχίζετε λαχανικά και να φτιάχνετε κάθε είδους σάλτσες και ντιπ. Τι θα λέγατε για νόστιμα, φρουτένια smoothies ή υγιεινές σούπες λαχανικών; Είναι ό,τι πρέπει για την οικογένεια, τώρα που η θερμοκρασία πέφτει. Αν μάλιστα έχετε μωράκι στο σπίτι, θα ετοιμάζετε εύκολα τις πιο νόστιμες κρεμούλες.

Έχετε πολλούς λόγους για να αγχώνεστε κάθε ημέρα. Μην αφήνετε το μαγείρεμα να είναι ένας από αυτούς. Ο ρόλος μιας μαμάς είναι δύσκολος και απαιτητικός αλλά, ευτυχώς, υπάρχουν, τρόποι για να γίνει η ζωή μας λίγο πιο εύκολη. Αρκεί να υπάρχει ένα σωστό πρόγραμμα και ένας καλός «σύμμαχος» στην κουζίνα μας!

KENWOOD6



*Το πολυμηχάνημα kMix HDX754RD της Kenwood διαθέτει μια μεταλλική ράβδο με τρεις λεπίδες κοπής, μια ράβδο Soup XL με μεγάλη διάμετρο για χρήση απευθείας στα μαγειρικά σκευή, μια πουριέρα με δύο διαφορετικούς δίσκους για βελούδινη υφή ή για λιγότερο αλεσμένη υφή πουρέ καθώς και ένα κοπτήριο χωρητικότητας 500ml με λεπίδες κοπής για να ψιλοκόβετε και να φτιάχνετε σάλτσες και ντιπ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved