Μπισκότα για μωρά: Iδανικά για τα πρώτα του δοντάκια

Εύκολες και υγιεινές συνταγές για το μωρό σας.

Μπισκότα για μωρά: Iδανικά για τα πρώτα του δοντάκια

Η περίοδος που το μωρό αρχίζει να βγάζει δόντια είναι αρκετά δύσκολη για όλους. Συνήθως το μωρό έχει γκρίνια, δεν έχει διάθεση για φαγητό, τρίβει τα ούλα του με τα χέρια ή με διάφορα αντικείμενα που θα του προσφέρουν παροδική ανακούφιση.

Οι γονείς από την πλευρά τους κάνουν ότι μπορούν προκειμένου να μη πονάει. Αγοράζουν παιχνίδια οδοντοφυΐας, ειδικές κρέμες, δίνουν κρύο ρόφημα ακόμα και κρύο φαγητό.

Εξίσου αποτελεσματική λύση είναι και τα μπισκότα ειδικά για τα μωρά που δεν έχουν ακόμα δοντάκια. Είναι σκληρά τόσο ώστε να τα ανακουφίσουν αλλά και υγιεινά αφού δεν περιέχουν ζάχαρη.

Παρακάτω θα βρείτε δύο συνταγές για μπισκότα αποκλειστικά για τα δοντάκια του μωρού σας.

Μπισκότα με πουρέ φρούτων

mpiskota morou

Φωτό: thekriegers.org

Υλικά

1 φλιτζάνι βρώμη για βρέφη
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 κούπα πουρέ φρούτων ή λαχανικών ( μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πουρέ μήλου, γλυκοπατάτας, μπανάνας).
2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας (ή άλλο λάδι)
2 κουταλιές της σούπας κανέλα
5 κουταλιές της σούπας νερό

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε μπολ ανακατεύετε πολύ καλά όλα τα υλικά εκτός από το νερό. Το προσθέτετε σιγά σιγά με ένα κουτάλι, ανακατεύοντας ώστε να πάει παντού. Βεβαιωθείτε ότι η ζύμη είναι καλά αναμεμιγμένη χωρίς μεγάλα κομμάτια από φρούτα. Αλευρώστε τον πάγκο και ζυμώστε τη ζύμη. Στη συνέχεια την απλώνετε και φτιάχνετε τα μπισκότα στο σχήμα που θέλετε. Τοποθετήστε τα ένα αντικολλητικό ταψί και ψήστε τα για 15-20 λεπτά (δεν πρέπει να φαίνονται ωμά). Τα μπισκότα μπορείτε να βάλετε στο ψυγείο ή στον καταψύκτη και τα να βγάζετε σταδιακά κάθε φορά που τελειώνουν.

Μπισκότα με μπανάνα

biskota gia mora1

Φώτο: superhealthykids.com

Υλικά

2 κούπες βρώμη
1 ώριμη μπανάνα
2 κ.τ.σ λάδι καρύδας
Προαιρετικά
1 βανίλια
1/8 κ.τ.γ κανέλα

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Βάλτε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί.
Βάλτε στο μπλέντερ τη βρώμη και αλέστε τη μέχρι να έχετε μια απαλή και λεπτή πούδρα (σαν αλεύρι).Προσθέστε τη μπανάνα και το λάδι καρύδας. Μόλις έχετε μια ζύμη, αφαιρέστε τη και τοποθετήστε τη σε έναν καθαρό πάγκο. Αν κολλάει στα χέρια σας, μπορείτε να πασπαλίσετε με λίγο αλεύρι χωρίς γλουτένη, αν πάλι είναι πολύ σφιχτή η ζύμη συμπληρώστε λίγες σταγόνες λάδι καρύδας.Χωρίστε τη ζύμη σας σε 12 μπάλες.Πατήστε τις μπάλες και δώστε τους ένα μακρόστενο σχήμα με λεπτό πάχος (δείτε φωτό).Με τα δάχτυλά σας δώστε στρογγυλό σχήμα στις άκρες και φροντίστε να μην αφήσετε κανένα σημείο μυτερό.
Τοποθετήστε τα μπισκότα στο αντικολλητικό χαρτί και ψήστε για 10 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν και φυλάξτε τα σε ένα μπολ στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved