Ceasar Salad Day: Φτιάξτε σαλάτα του Καίσαρα μόνοι σας στο σπίτι

Ceasar Salad Day σήμερα, αφορμή να δούμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε την αγαπημένη αυτή σαλάτα μόνοι μας στο σπίτι. 

Ceasar Salad Day: Φτιάξτε σαλάτα του Καίσαρα μόνοι σας στο σπίτι

Την 4η Ιουλίου στην Αμερική, εκτός από την Ημέρα Ανεξαρτησίας και το τέλος του 8ετή πολέμου με το Ηνωμένο Βασίλειο από το 1775 έως το 1783, γιορτάζουν και την Ημέρα της Σαλάτας του Καίσαρα, aka Ceasar Salad Day.

H ιστορία

Η σαλάτα του Καίσαρα δεν πήρε το όνομά της από τον Ρωμαίο πολιτικό και στρατηγό Ιούλιο Καίσαρα, όπως νομίζουν πολλοί, αλλά από τον «εφευρέτη» της, Ιταλό σεφ Caesar Cardini, ο οποίος μετά το τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και άνοιξε ένα εστιατόριο στα σύνορα με το Μεξικό.

Η σαλάτα του Καίσαρα δημιουργήθηκε τυχαία για πρώτη φορά στις 4 Ιουλίου του 1924. Εκείνη την ημέρα, το εστιατόριο του Ceasar είχε πάρα πολύ κόσμο λόγω της εθνικής γιορτής των Αμερικανων και ο Ιταλός σεφ δημιούργησε την περιφημη Ceasar's και το dressing της με ό,τι υλικά του είχαν περισσέψει, παρουσιάζοντάς την ως το πιάτο της ημέρας.

Οι πελάτες του μαγαζιού ενθουσιάστηκαν με το πρωτότυπο αυτό πιάτο και η σαλάτα του Καίσαρα σύντομα έγινε ανάρπαστη στην περιοχή της Τιχουάνα.

Η συνταγή

Με το πέρασμα των χρόνων, η Ceasar's έγινε μία από τις πιο δημοφιλείς σαλάτες παγκοσμίως και οι παραλλαγές της πλέον είναι πολλές.

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα, εμείς μοιραζόμαστε μαζί σας την αρχική συνταγή για να τη φτιάξετε και μόνοι σας στο σπίτι. Άλλωστε, το καλοκαίρι οι σαλάτες έχουν την τιμητική τους και η σαλάτα του Καίσαρα είναι η τέλεια ιδέα για ένα δροσιστικό, χορταστικό και λαχταριστό γεύμα.

Υλικά:
2 μαρούλια
Κρουτόνς
Flakes παρμεζάνας
κομμάτια ψητού κοτόπουλου (προαιρετικά)
μπέικον

Για τη σως:
1 φλιτζάνι μαγιονέζα
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ.σ. σκόρδο ψιλομμένο
1/4 φλιτζάνι παρμεζάνα
3 κ.σ. νερό

Δείτε τη διαδικασία στο βίντεο που ακολουθεί:



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved