Το μυστικό για τέλεια cupcakes και δύο πεντανόστιμες κλασσικές συνταγές για να τις φτιάξετε (vids)

Τι λάθος κάνετε και δεν πετυχαίνουν πάντα τα cupcakes;

Το μυστικό για τέλεια cupcakes και δύο πεντανόστιμες κλασσικές συνταγές για να τις φτιάξετε (vids)

Τα cupcakes είναι από τα πιο δημοφιλή κεκάκια.

Η πρώτη αναφορά του όρου cupcake υπήρξε στο «75 Συνταγές για Γλυκά, Κέικ και Γλυκίσματα» του 1828 στο Βιβλίο Συνταγών της Ελίζας Λέσλι

Στις αρχές του 19ου αιώνα, υπήρξαν δύο διαφορετικές χρήσεις της ονομασίας, το cup cake και το cupcake. Σε προηγούμενους αιώνες, πριν κυκλοφορήσει ευρέως το ταψί για μάφιν, τα κέικ συχνά ψηνόντουσαν σε μεμονωμένα φλιτζάνια του τσαγιού, σε ρέμεκινς ή σε φόρμες και πήραν το όνομα από τα cups (φλιτζάνια) που ψήθηκαν μέσα.

Αυτή η χρήση των φλιτζανιών, όπως διαβάζουμε στο el.wikipedia.org και των μεμονωμένων φορμών καθόρισαν και το όνομα που έχει παραμείνει το ίδιο έως και σήμερα, και ορίζει το όνομα “cupcake” (κάπκέικ) να δίδεται σε κάθε μικρό κέικ που είναι στο μέγεθος ενός φλιτζανιού του τσαγιού. Εν τω μεταξύ τα Αγγλικά fairy cakes (κέικ της νεράιδας) δεν έχουν πολλά μεγέθη και διαφέρουν από τα Αμερικάνικα cupcakes (κάπκέικς), διότι είναι παραδοσιακά μικρότερα και σπανίως ολοκληρώνονται με περίτεχνο γλάσσο.

Γιατί όμως αυτό το τόσο απλό και νόστιμο γλυκάκι δεν πετυχαίνει πάντα; Γιατί για παράδειγμα, δεν φουσκώνει ομοιόμορφα, μένει άψητο στη μέση ή είναι υπερβολικά σκληρό; Φταίει το ψήσιμο, η κουζίνα, η μη σωστή αναλογία των υλικών;

Στο βίντεο που ακολουθεί θα μάθετε όλα όσα πρέπει για να είναι τα cupcakes σας πάντα επιτυχημένα:






Κι αφού μάθετε τι πρέπει να κάνετε ώστε τα cupcakes σας να έχουν επιτυχία, μπορείτε να φτιάξετε δύο απλές, κλασικές συνταγές:

Cupcakes βανίλια



Cupcakes σοκολάτα






© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved