Cupcakes σαν το ουράνιο τόξο

Τα έχουν ονομάσει έτσι γιατί τα χρώματα τους είναι απίστευτα. Σε αυτό βοηθούν βέβαια τα χρωματιστά κομματάκι που τα διακοσμούν στην κορυφή τους. Μέσα σε μία ώρα και 40 λεπτά με τη συγκεκριμένη συνταγή έχετε 12 cupcakes λαχταριστά στο πιάτο σας.

Cupcakes σαν το ουράνιο τόξο

Τα υλικά που θα χρειαστείτε: 1 ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 ¾ από ένα κουταλάκι του γλυκού baking powder, ½ κούπα βούτυρο, 1 κούπα ζάχαρη, 2 αυγά, 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια, 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα από καρύδα, ¾ κούπας γάλα από καρύδα, κίτρινο – κόκκινο, πράσινο και μπλε χρώμα μαγειρικής.

Για την κρέμα πάνω από το κέικ

1 ½ κούπας ανάλατο βούτυρο ή μαργαρίνη

6 κούπες ζάχαρη άχνη

5 κουταλάκια του γλυκού γάλα

½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια

¼ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα καρύδας

Χρωματιστά κομματάκια καραμέλας

Ζεστάνετε το φούρνο στους 180. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με το baking powder και βάλτε το στην άκρη. Σε ένα μέτριο μπολ χτυπήστε ½ κούπα βούτυρο και τη ζάχαρη με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να ανοίξει το χρώμα. Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά και χτυπήστε καλά μετά από κάθε ένα. Μετά τη βανίλια και την καρύδα και συνεχίστε κάθε φορά να χτυπάτε. Στη συνέχεια, μισό - μισό βάλτε το μείγμα με το αλεύρι και το γάλα καρύδας εξακολουθώντας να χτυπάτε.

Μετρήστε περίπου ¾ της κούπας από το μείγμα σε πέντε μικρά μπολ, βάζοντας στο κάθε ένα το χρώμα μαγειρικής που θέλετε. Με το κουτάλι βάλτε στα φορμάκια λίγο από κάθε μείγμα και στη συνέχεια βάλτε το στο φούρνο για να ψηθεί για 22 λεπτά. Κρυώστε το για πέντε λεπτά και βάλτε το σε χάρτινα κουπάκια για cupcakes για να κρυώσει. Για να φτιάξετε την κρέμα, σε ένα μπολ βάλτε ½ κούπα βούτυρο, την άχνη ζάχαρη και χτυπήστε με το μίξερ. Προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά ένα της φορά και ανακατέψτε. Βάλτε την κρέμα σε ίσες μερίδες πάνω στα cupcakes και ρίξτε από πάνω τις καραμελίτσες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved