Η Ελένη Πετρουλάκη δεν γυμνάζεται μόνο καθημερινά αλλά προσέχει ιδιαίτερα και την διατροφή της.
Είναι άλλωστε υπέρμαχος της σωστής και υγιεινής διατροφής και συχνά μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram μοιράζεται μαζί μας μερικές από τις αγαπημένες της συνταγές.
*Η κλασσική παραδοσιακή συνταγή προσδίδει 500 περίπου θερμίδες (48γρ υδατανθράκων, 18γρ πρωτεϊνών και αποτελεί ένα ισορροπημένο γεύμα, καθώς περιέχει όλες τις ομάδες μακροθρεπτικών συστατικών (λίπη, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες), καθώς επίσης φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά (β-καροτένιο), λυκοπένιο βιταμίνες C, E & B12, ασβέστιο και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα.
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στη gallery που ακολουθεί.
Για την Ελένη Πετρουλάκη η γυμναστική είναι τρόπος ζωής.
Photo 2/4
Γυμνάζεται καθημερινά φροντίζοντας παράλληλα τη διατροφή της.
Photo 3/4
Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που μας προτείνει κάποιες από τις συνταγές της. Όπως τον κρητικό ντάκο. Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε αυτή την παραλλαγή του σύμφωνα με την Ελένη Πετρουλάκη:
Photo 4/4
"Παίρνουμε μια κρίθινη κουλούρα (Προσφέρει στον οργανισμό όλες τις ευεργετικές ιδιότητες που έχουν οι φυτικές ίνες των δημητριακών) και την αλέθουμε στο μπλέντερ με πολύ λίγο νερό να γίνει πολτός. Στη συνέχεια την φέτα (Μια μερίδα τυρί φέτα, η οποία ζυγίζει περίπου 38 γρ., παρέχει περίπου 100 θερμίδες και είναι πλούσια σε βιταμίνες , πρωτεΐνη και ιχνοστοιχεία) με χαμηλά λιπαρά και γιαούρτι 2% , την αλέθουμε επίσης στο μπλέντερ και γίνεται σαν κρέμα. Ετοιμάζουμε τα ντοματίνια (πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που βοηθούν στην ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, στην δυσκοιλιότητα, καθώς και στην ρύθμιση της χοληστερόλης)
τα οποία έχουμε κόψει στην μέση και βάζουμε πολύ λίγο ελαιόλαδο, ρίγανη & αλάτι.
Επίσης προσθέτουμε στο τέλος αντράκλα η γλιστρίδα με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε, Α και ωμέγα-3 λιπαρό οξύ)