Συνταγή για σπιτικό, λαχταριστό γαλακτομπούρεκο (vid)

Γαλακτομπούρεκο με σιμιγδάλι και τραγανό φύλλο.

Αυτό το παραδοσιακό γλυκό ταψιού, με φύλλο και κρέμα, το απολαμβάνουμε όλες τις εποχές του χρόνου.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν διάφορες συνταγές και τρόποι παρασκευής, καθώς και μεγέθη κομματιών ενώ η κρέμα μπορεί να έχει άρωμα λεμόνι ή βανίλια!

Όποια γεύση κι αν προτιμάτε, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή που σας προτείνουμε σήμερα.

Υλικά

Για την κρέμα

1 ½ λίτρα γάλα φρέσκο
400 γρ. ζάχαρη
70 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
70 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
2 αυγά,
2 βανίλιες,
10 φύλλα κρούστας

Για το σιρόπι

500 γρ. ζάχαρη,
250 ml. νερό,
50 γρ. γλυκόζη

Δείτε τον Χρήστο Βέργαδο πώς φτιάχνει αυτό το νόστιμο γαλακτομπούρεκο στο βίντεο που ακολουθεί.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved