Έφτιαξα αυτά τα 50 κεκάκια μόνη μου και μου στοίχισαν μόνο 20 ευρώ (pics)

Φτιάξτε κι εσείς μόνες σας κεκάκια!

Μαργαρίτα Νικολάου
Έφτιαξα αυτά τα 50 κεκάκια μόνη μου και μου στοίχισαν μόνο 20 ευρώ (pics)

Είμαι μαμά μιας κόρης! Και από τη στιγμή που ξεκίνησε το σχολείο, άρχισαν και οι μαγειρικές μου. Κάθε χρόνο στη γιορτή και τα γενέθλιά της, αντί να αγοράσω λιχουδιές για να κεράσω τα παιδιά φτιάχνω μόνη μου κεκάκια που τα διακοσμώ με ό,τι μπορείτε να φανταστείτε.

Η κόρη μου λατρεύει τα cupcakes, το ίδιο και οι συμμαθητές της. Όταν ήρθε η στιγμή να κεράσουμε τα παιδιά στο σχολείο για τη γιορτή της, επισκεφθήκαμε έναν φούρνο για να ρωτήσω πόσο θα στοίχιζαν 50 cupcakes με βουτυρόκρεμα (25 σχολείο και 25 μπαλέτο). Η τιμή που άκουσα ήταν εξωφρενική. 110 ευρώ! Όπως καταλαβαίνετε ένας ντουβρουτζάς μου ήρθε. 2.20 ευρώ το κάθε κεκάκι παρακαλώ. Έτσι αποφάσισα να τα φτιάξω μόνη μου.

20 ευρώ τα έξοδα για 50 κεκάκια παρακαλώ

Για να φτιάξετε 50 κεκάκια θα χρειαστεί να φτιάξετε μια δόση για κέικ βανίλιας. Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

1 φαρίνα
250γρμ μαργαρίνη
1 κούπα τσαγιού γάλα
1/5 κούπα τσαγιού χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
2 βανίλιες
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
δάκρυα σοκολάτας
4 αβγά
2 κούπες τσαγιού ζάχαρη

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ χτυπήστε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη για περίπου 4-5 λεπτά. Έπειτα ρίξτε ένα ένα τα αβγά και συνεχίστε το καλό χτύπημα με το μίξερ. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα σας προσθέστε το ξύσμα πορτοκάλι, τις βανίλιες και μετά το χυμό πορτοκάλι. Χτυπήστε για 2-3 λεπτά και συνεχίστε ρίχνοντας εναλλάξ το αλεύρι και το γάλα. Ανακατέψτε για τουλάχιστον 5 λεπτά και τέλος προσθέστε τα δάκρυα σοκολάτας.

Τοποθετήστε 1 1/2 γεμάτη κουταλιά της σούπας σε κάθε φορμάκι και ψήστε για περίπου 20-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.

Αφού είναι έτοιμα αφήστε τα να κρυώσουν καλά.

Ώρα για διακόσμηση

Φτιάξτε τη νόστιμη βουτυρόκρεμά σας και διακοσμήστε τα γλυκάκια σας. Υλικά που θα χρειαστείτε για τη διακόσμηση.

500γρμ βούτυρο
2 συσκευασίες ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
χρώμα ζαχαροπλαστικής
πολύχρωμη τρούφα ή διάφορα άλλα διακοσμητικά

Πώς θα τα φτιάξετε:

Σε ένα μπολ, χτυπήστε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει αρκετά. Έπειτα προσθέστε σιγά σιγά την άχνη και τη βανίλια. Χρειάζεται καλό χτύπημα με το μίξερ. Περίπου 10 λεπτά. Αφού είναι έτοιμη τη χρωματίζετε με το χρώμα της αρεσκείας σας, ανακατεύετε μέχρι να έχει ένα ενιαίο ομοιόμορφο χρώμα και με ένα κορνέ το τοποθετείτε πάνω στα κεκάκια σας. Πασπαλίστε με τρούφα ή ό,τι άλλο διακοσμητικό θέλετε εσείς!

Δείτε στη gallery που ακολουθεί, κεκάκια που έφτιαξα με την παραπάνω συνταγή και ξοδεύοντας μόνο 20 ευρώ (πάνω κάτω) και όχι 110 ευρώ που ζητούν εκεί έξω.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved