Cupcakes βανίλια - Τα πιο εύκολα και νόστιμα που έχετε φτιάξει (vid)

Τα cupcakes βανίλια είναι από τα αγαπημένα γλυκάκια των παιδιών ενώ αποτελούν και μια καλή λύση για κολατσιό στο σχολείο.

Cupcakes βανίλια - Τα πιο εύκολα και νόστιμα που έχετε φτιάξει (vid)

Αντί για ένα κλασικό κέικ, μπορείτε να φτιάξετε αυτά τα γευστικά cupcakes που είναι πολύ απλά στον τρόπο παρασκευής τους.Τρώγονται σκέτα ή μπορείτε να τα διακοσμήσετε με τριμμένη σοκολάτα, τρούφα ακόμα και με σαντιγί.

Κι αν αναρωτιέστε ποια είναι η διαφορά μεταξύ muffin και cupcake o Γιώργος Τσούλης έχει την απάντηση:

  • Η βασική και αυστηρή αναλογία των muffins είναι 2 μέρη αλευριού, 2 μέρη υγρού, 1 μέρος αυγού και 1 μέρος κάποιας λιπαρής ουσίας. Με τον όρο μέρη εννοούμε ποσότητες μετρημένες με την ίδια μονάδα μέτρησης. Γραμμάρια ας πούμε.
  • Τα muffins είναι ένα είδος γρήγορου ψωμιού. Γι' αυτό το λόγο υπάρχουν αλμυρά και γλυκά, ενώ χρησιμοποιούνται κυρίως για πρωινό ή brunch.
  • Από την άλλη μεριά, τα cupcakes είναι μόνο γλυκά, έως πολύ γλυκά, και χρησιμοπούνται κυρίως ως επιδόρπιο ή συνοδευτικό για καφέ, τσάι κλπ. Φυσικά δεν θα μας πει κανείς τίποτα αν τα φάμε για πρωινό.
  • Το σχήμα των muffins μοιάζει με μανιτάρι, ενώ δεν διακοσμούνται ποτέ με κάποιο frosting, σε αντίθεση με τα cupcakes που είναι σχεδόν επίπεδα και πάντα διακοσμούνται με frosting. Το γλάσο φυσικά δεν αποκλείεται από τη διακόσμηση.

Κι αφού λύσατε αυτή την απορεία, σημειώστε τα υλικά που θα χρειαστείτε γι΄αυτή τη συνταγή:

Υλικά

50 γραμ. (2/3 φλυτζάνι) βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150 γραμ. (2/3 Κύπελλο) ζάχαρη άχνη
150 γραμμάρια (1 και 1/5 φλιτζάνι) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 αυγά
2 κουταλιές της σούπας γάλα
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder

Δείτε πώς θα πετύχετε αυτά τα cupcakes στo video που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved