Αυτή την πατατόσουπα με μπρόκολο και τυρί cheddar, τα παιδιά σου θα τη λατρέψουν

Για ένα κρύο Σάββατο

Αυτή την πατατόσουπα με μπρόκολο και τυρί cheddar, τα παιδιά σου θα τη λατρέψουν

Τις τελευταίες ημέρες η θερμοκρασία έχει πέσει αρκετά και το κρύο μας κάνει να θέλουμε να μείνουμε μέσα στο σπίτι και να μη σηκωθούμε από το κρεβάτι και το ζεστό παπλωματάκι μας. Όταν όμως έχεις παιδιά είναι κάπως δύσκολο να συμβεί αυτό, οπότε ψάχνεις τρόπους, να κάνεις πράγματα μαζί τους που αρέσουν σε όλους.

Η διαδικασία του μαγειρέματος είναι κάτι που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους, ειδικά αν πρόκειται να φτιάξετε μπισκότα ή κουλουράκια. Αυτήν τη φορά όμως, προτείνουμε να φτιάξεις κάτι ζεστό για να φάνε. Μια πατατόσουπα με μπρόκολο και cheddar που θα λατρέψεις και εσύ και τα παιδιά σου.

Θα χρειαστείς:
1 κ.σ βούτυρο
1 κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους ψιλοκομμένο
3 μεγάλες πατάτες κομμένες σε κύβους (περίπου 4 φλιτζάνια δλδ)
4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο
½ κ.γ αλάτι
6 φλιτζάνια μπρόκολο (τα άνθη μόνο)
3 φλιτζάνια τριμμένο cheddar
2 κ.σ αλεύρι
1 κ.γ μαύρο τριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
Λιώστε το βούτυρο μέσα στη γάστρα σου σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το κρεμμύδι και μαγείρεψε για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει, ανακατεύοντας περιστασιακά. Πρόσθεσε τις πατάτες σε κύβους, το ζωμό κοτόπουλου και το αλάτι και άφησε τα να βράσουν. Στη συνέχεια, μείωσε τη θερμοκρασία μέχρι να σιγοβράσει και μαγείρεψε τις πατάτες για περίπου 8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπηθούν εύκολα με ένα πιρούνι. Με ένα μπλέντερ χειρός άλεσε τις πατάτες με το ζωμό, είτε μέχρι να λιώσουν τελείως, είτε να μείνουν κάποια κομματάκια. Πρόσθεσε το μπρόκολο και το γάλα και άφησε τα να βράσουν για 5-7 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο.

Ρίξε μέσα στη σούπα το αλεύρι με το τυρί (ένα φλιτζάνι τη φορά) και ανακάτεψε μέχρι να λιώσει το τσένταρ, προτού ρίξεις το επόμενο φλιτζάνι. Ρίξε πιπέρι και αλάτι και είσαι έτοιμη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved