Αφράτο και εύκολο cheesecake με τρία μόνο υλικά (video)

Μια γιαπωνέζικη συνταγή για ένα γευστικό cheesecake.

Αφράτο και εύκολο cheesecake με τρία μόνο υλικά (video)

Αυτό το γλυκό είναι πραγματικά εύκολο αρκεί να ακολουθήσετε σωστά τη διαδικασία του ψησίματος. Εκτός από τη σοκολάτα δεν έχει έξτρα ζάχαρη και αυτό σίγουρα μας κάνει ακόμα περισσότερα να θέλουμε να φτιάξουμε αυτό το cheesecake.

Υλικά

3 αυγά
120 γρ. λευκή σοκολάτα
120 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170C.
Ξεχωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια και βάλτε τα τελευταία στο ψυγείο (η μαρέγκα γίνεται πιο σταθερή).
Τοποθετήστε τη σοκολάτα (σπασμένη σε κομμάτια) σε ένα μεγάλο μπολ. Λιώστε τη σε μπεν μαρί και ανακατέψτε την μαζί με το τυρί κρέμα. Στη συνέχεια προσθέστε τους κρόκους αυγών και ανακατέψτε καλά.
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε πολύ καλά τα ασπράδια αυγών.Η μαρέγκα δεν θα πρέπει να είναι υγρή. Μόλις είναι έτοιμη, ρίξτε περίπου τη μισή στο μείγμα με την κρέμα τυριού, ανακατέψτε και προσθέστε και την υπόλοιπη.
Σε ένα στρόγγυλο γυάλινο μπολ στρώστε αντικολλητικό χαρτί ( στον πάτο). Παράλληλα, κόψτε σε μήκος λωρίδας άλλο ένα αντικολλητικό χαρτί και το βουτυρώστε το. Τοποθετήστε στο εσωτερικό του μπολ και ρίξτε το μείγμα. Σηκώστε το μπολ ελαφρά και αφήστε το να πέσει ώστε να εξαφανιστούν τυχόν φυσαλίδες.
Τοποθετήστε το μπολ σε ένα βαθύ ταψί, ρίξτε ζεστό νερό και ψήστε στους 170C για 15 λεπτά, και για άλλα 15 λεπτά στους 160C. Κλείστε το φούρνο και αφήστε το γλυκό μέσα για επιπλέον 15 λεπτά. Βγάλτε το σε μια σχάρα να κρυώσει και πασπαλίστε, αν θέλετε, με άχνη ζάχαρη για να το σερβίρετε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved