Εύκολα muffins με μπανάνα και γέμιση σοκολάτας

Σοκολατένια απόλαυση με γεύση μπανάνας.

Εύκολα muffins με μπανάνα και γέμιση σοκολάτας

Τα muffins γίνονται γρήγορα και τρώγονται ακόμα γρηγορότερα! Ειδικά με τη γέμιση σοκολάτας. Και επειδή κάνειι ζέστη, τα muffins αυτά πρέπει να τα βάλετε στο ψυγείο για να μην είναι ρευστή η σοκολάτα. Για να τα φτιάξετε θα χρειαστείτε:

Υλικά για 12 μερίδες

2 μπανάνες
1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
⅓ φλιτζάνι (80 ml) ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι (100 γρ) ζάχαρη
¼ φλιτζάνι (60 ml) πλήρες γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 ½ φλιτζάνι (185 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ φλιτζάνι (45 γρ.) τρούφα σοκολάτας
½ φλιτζάνι (85 γρ.) δάκρυα σοκολάτας
½ κούπα (120 ml) κρέμα γάλακτος ζεστή

Εκτέλεση

Σε ένα ταψάκι στρώνετε αντικολλητικό χαρτί και τοποθετείτε τις δύο μπανάνες με τη φλούδα τους. Τις ψήνετε στο φούρνο στους 150 C για 15-30 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμες, τις ξεφλουδίζετε, τις βάλετε σε ένα μπολ και τις χτυπάτε με το μίξερ. Προσθέστε το αυγό, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το γάλα, τη βανίλια, και συνεχίζετε το χτύπημα για μερικά λεπτά.
Στη συνέχεια, ρίχνετε μαζί το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το baking powder και το αλάτι. Οταν το μείγμα είναι έτοιμο, προσθέστε την τρούφα σοκολάτας. Ανακατέψτε με μια σπάτουλα.
Βουτυρώνετε τη φόρμα για cup cakes και με ένα κουτάλι προσθέστε το μείγμα, περίπου έως τη μέση. Ψήνετε στους 180C 25-30 λεπτά.
Σε ένα μπολ λιώνετε τα δάκρυα σοκολάτας με το ζεστό γάλα. Ανακατεύετε μέχρι η σοκολάτα να γίνει ρευστή.
Παίρνετε μια ξύλινη κουτάλα με στρόγγυλο χερούλι και ανοίγετε μια τρύπα στα muffins. Με ένα μικρό κουτάλι ή ακόμα καλύτερα με ένα χωνάκι πλαστικό γεμίζετε τα muffins με σοκολάτα. Τα βάζετε στο ψυγείο για μια περίπου ώρα και σερβίρετε.

Πηγή:tasty.co

Διαβάστε επίσης

Muffins με φέτα, μέλι και ελιές - Το ιδανικό σνακ για τα παιδιά

Μuffins με ανανά - Υγιεινά και πολύ νόστιμα

Γλυκά muffins με τρία μόνο υλικά - Δοκιμάστε τα!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved