Γεμιστά κρουασάν με κρέμα φράουλας και σοκολάτα

Γεμιστά κρουασάν με κρέμα φράουλας και σοκολάτα

Τραγανά κρουασάν με κρέμα τυριού, φράουλες και σοκολάτα.

Γεμιστά κρουασάν με κρέμα φράουλας και σοκολάτα

Δοκιμάστε αυτά τα κρουασάν ή ρολάκια σφολιάτας, όπως θέλετε πείτε τα, με την κρέμα φράουλας και τυριού. Είναι τόσο νόστιμα, ειδικά με την σοκολάτα από πάνω, που θα γίνουν ανάρπαστα.

Υλικά

1 πακέτο σφολιάτας για γλυκά σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλιτζάνια (300 γρ.) φράουλες
455 γρ. κρέμα τυριού
½ φλιτζάνι (80 γρ) άχνη ζάχαρη
¼ φλιτζάνι (60 ml) γάλα
1 μεγάλο αυγό
1 κουταλιά νερό
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
σιρόπι σοκολάτας

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200˚C.
Σ’ ένα πλέντερ χτυπάτε τις φράουλες καλά και στη συνέχεια με ένα σουρωτήρι τις στραγγίζετε για να αφαιρέσετε τους σπόρους. Τοποθετείτε τον πουρέ φράουλας στο ψυγείο για περίπου 15 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρώς και να κρυώσει.
Σε ένα ξεχωριστό μεγάλο μπολ, κτυπήστε με το μίξερ το τυρί κρέμα και το ½ φλιτζάνι ζάχαρης . Προσθέστε το γάλα και στη συνέχεια τον πουρέ φράουλας.
Σ’ ένα μικρότερο μπολάκι, χτυπάτε το αυγό με το νερό και το αφήνετε στην άκρη.
Παίρνετε το φύλο σφολιάτας και το ανοίγετε με έναν πλάστη. Μόλις είναι έτοιμο το κόβετε σε παράλληλες λωρίδες πλάτους περίπου 4 εκ.
Φτιάχνετε με αλουμινόχαρτο τέσσερις ράβδους μεγάλου μήκους. Παίρνετε τη λωρίδα της σφολιάτας και την περιστρέφετε γύρω από τη ράβδο μέχρι να σχηματιστεί ένα κρουασάν ( θα χρειαστεί να ενώσετε δύο λωρίδες μεταξύ τους στην ίδια ράβδο).
Τοποθετήστε τις ράβδους πάνω σε ένα βουτυρωμένο ταψί ( δεν πρέπει να ακουμπάνε κάτω στο ταψί) και περάστε μ΄ένα πινέλο τη ζύμη με το αυγό.
Ψήνετε για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Βγάζετε προσεκτικά το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 5 λεπτά. Τα αφήνετε για λίγο να κυρώσουν και μόλις είναι έτοιμα, τα γεμίζετε με την κρέμα φράουλας. Θα σας βοηθήσει το κορνέ ζαχαροπλαστικής ή μια σακούλα που θα κόψετε στην άκρη. Τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και προσθέτετε το σιρόπι σοκολάτας. 

Καλή σας απόλαυση!

Πηγή: tasty.co

Διαβάστε επίσης

Νόστιμα κρουασάν σοκολάτας με δύο υλικά! (εικόνες βήμα-βήμα)
Η γλυκιά ιστορία του κρουασάν
Συνταγή για μοναδικά μπισκοτομισοφέγγαρα βουτύρου
Συνταγή για κρουασάν σφολιάτας με γέμιση!

 

 

27.63 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Αποκριάτικη κάπα πειρατή
10.00 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Djeco Παιδική Ομπρέλα 'Λουλούδια' 70εκ.
9.50 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Great Pretenders Αποκριάτικη κορώνα
23.80 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Αποκριάτικη στολή 'σκελετός'
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Φαγητά για παιδιά: Πώς θα κάνετε τα «δύσκολα» παιδιά να φάνε τα πάντα (vid)

Φαγητά για παιδιά: Πώς θα κάνετε τα «δύσκολα» παιδιά να φάνε τα πάντα (vid)

Φαγητά για παιδιά: Συνταγές που θα κάνουν ακόμη και τα πιο «δύσκολα»…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Παγκόσμια ημέρα Γιόγκα: Τι είναι η prenatal yoga, τι προσφέρει στις εγκύους + βίντεο με ασκήσεις

Παγκόσμια ημέρα Γιόγκα: Τι είναι η prenatal yoga, τι προσφέρει στις εγκύους + βίντεο με ασκήσεις

#YogaDay: Τι προσφέρει η γιόγκα στις εγκύους;
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Ο Άγγελος Λάτσιος άλλαξε τη φωτογραφία στο προφίλ του στο Instagram - Δείτε τη νέα φώτο (pics)

Ο Άγγελος Λάτσιος άλλαξε τη φωτογραφία στο προφίλ του στο Instagram - Δείτε τη νέα φώτο (pics)

Κι όμως, μετά από καιρό άλλαξε κι ο Άγγελος την φωτογραφία του…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Πόνοι τοκετού: Οκτώ στάσεις του σώματος που θα σας ανακουφίσουν (vid)

Πόνοι τοκετού: Οκτώ στάσεις του σώματος που θα σας ανακουφίσουν (vid)

Απλές στάσεις του σώματος που θα σας ανακουφίσουν από τις ωδίνες του…
Διάβασε τη συνέχεια
Queen.gr takes fashion week 20-21
MOTHERTOOLS
novalac-logo
Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Υπολογισμός Σύλληψης & Ωορρηξίας

Εξετάσεις

Εξετάσεις

Θηλασμός

Θηλασμός

Μαιευτήριο

Μαιευτήριο

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Τα πάντα για τον Αυτισμό

©2012-2020 Mothersblog.gr - All rights reserved