Κοτόσουπα με λεμόνι και σπανάκι! Η ελαφριά επιλογή για την Ανάσταση

Αν δεν σας αρέσει η μαγειρίτσα και θέλετε μία ελαφριά επιλογή για το βράδυ της Ανάστασης!

Κοτόσουπα με λεμόνι και σπανάκι! Η ελαφριά επιλογή για την Ανάσταση

Η μαγειρίτσα είναι παραδοσιακή και νόστιμη, αλλά δεν αρέσει σε όλους. Ειδικά, για τα παιδιά δεν είναι και η πιο ασφαλής επιλογή, ότι θα την τιμήσουν. Επίσης, αν κάποιος νήστευε την περίοδο της Σαρακοστής, θα πρέπει να επανέλθει στην κρεατοφαγία με μέτρο. Και με κάτι ελαφρύ. Και η κοτόσουπα είναι από τις ιδανικές επιλογές.

Δείτε τη συνταγή που βρήκαμε για εσάς, με σπανάκι και λεμόνι. Θα σας ενθουσιάσει!

Υλικά

1 κοτόπουλο χωρίς κόκκαλα και πέτσα
Αλάτι, πιπέρι
2 ½ κ.σ. ελαιόλαδο
3 μεγάλα καρότα κομμένα σε ροδέλες
Σέλερι ψιλοκομμένο
1 μεσαίο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
7 κούπες ζωμός κοτόπουλο
1 ½ κ.γ ρίγανη τριμμένη
12/ κ.γ. τριμμένος ξερός βασιλικός και θυμάρι
1 ½ κ.γ ξύσμα λεμονιού
1/3 της κούπας χυμό λεμονιού
5 κούπες ψιλοκομμένο σπανάκι
1 κούπα ρύζι

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε, σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο. Ρίχνετε το κοτόπουλο και τσιγαρίζετε, μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Υπολογίστε, περίπου 2 με 3 λεπτά.

Βγάζετε το κοτόπουλο και το τοποθετείτε σε μία πιατέλα.

Ρίχνετε τα 2 ½ κ.σ ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και ρίχνετε τα καρότα, το σέλερι και κρεμμύδι και σοτάρετε για 3 λεπτό.

Βγάζετε τα λαχανικά από την κατσαρόλα και ρίχνετε σε αυτή το σκόρδο. Σοτάρετε για άλλο 1 λεπτό.

Προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλου, τη ρίγανη, το βασιλικό και το θυμάρι, και αλατοπιπερώνετε, αν χρειάζεται.

Ξαναβάζετε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και προσθέτετε το κομμάτι παρμεζάνας, με το ρύζι, σκεπάζετε και αφήνετε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά περίπου. Αφού στο ενδιάμεσο ανακατεύετε.

Βγάζετε το κοτόπουλο με το κομμάτι παρμεζάνας και το αφήνετε να κρυώσει για 5 λεπτά, περίπου.

Στο μεταξύ, αφήνετε τη σούπα να βράσει κανονικά. Κόβετε το κοτόπουλο, σε πολύ μικρά κομμάτια και τα ξαναρίχνετε στη σούπα, μαζί με το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού και το σπανάκι και μαγειρεύετε μέχρι να γίνει το σπανάκι.

Σερβίρεται ζεστή.

Πηγή: cookingclassy.com

Δείτε επίσης

Τι να μαγειρέψω το βράδυ της Ανάστασης; Δέκα συνταγές που θα σας ενθουσιάσουν

Νόστιμη κοτόσουπα (+ το μυστικό για πετυχημένο αυγοκόψιμο)

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved