Μυδοπίλαφο: η πιο νόστιμη συνταγή για τις μέρες της νηστείας και όχι μόνο

Τι καλό θα μαγειρέψετε σήμερα εσείς;

Σήμερα θα σας προτείνουμε να φτιάξετε το πιο νόστιμο μυδοπίλαφο. Σημειώστε τα υλικά και φτιάξτε το.

Υλικά:

1 κούπα ρύζι (για πιλάφι)
1 ζωμό λαχανικών
1 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
χυμό από ένα λεμόνι
1 κ.τ.σ βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
2 κ.τ.σ ψιλοκομμένο άνηθο
10-15 μύδια
1 ποτήρι λευκό κρασί
1/2 κ.τ.γ. δυόσμο ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο (στον τρίφτη)

Εκτέλεση:
Βράστε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε νερό που θα έχετε διαλύσει το ζωμό λαχανικών. Αλατοπιπερώστε. Μόλις είναι έτοιμο το ρύζι σας αφήστε το στην άκρη.
Σε ένα βαθύ σκεύος σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν. Ρίξτε τα μύδια και σβήστε με το κρασί. Μαγειρέψτε τα μύδια σας. Ρίξτε το ρύζι που είχατε στην άκρη, συμπληρώστε τον άνηθο και το δυόσμο. Αλατοπιπερώστε, ρίξτε το λεμόνι και το βούτυρο. Ανακατέψτε και σερβίρετε όσο ακόμη είναι ζεστό.

Καλή επιτυχία!

Διαβάστε επίσης:
Συνταγή για το πιο νόστιμο μυδοπίλαφο

Συνταγή για μύδια αχνιστά με σκόρδο και μπίρα

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved