Συνταγή για το πιο νόστιμο μυδοπίλαφο

Το μυδοπίλαφο δεν είναι από τα φαγητά που θα φτιάξουμε καθημερινά, για αυτό όταν το φτιάξουμε πρέπει να είναι νόστιμο.

Συνταγή για το πιο νόστιμο μυδοπίλαφο

Ακολουθήστε τα βήματα της συνταγής μας και σίγουρα θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σας φαγάκια.

Υλικά
2 κιλά μύδια ακαθάριστα ή 1/2 κιλό μύδια καθαρισμένα
2 φλυτζάνια του τσαγιού ρύζι καρολίνα
1 ξερό κρεμμύδι
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1/2 ματσάκι άνηθο
1 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Καθαρίστε το κέφυφος από τα μύδια σας χρησιμοποιώντας σύρμα της κουζίνας και ένα μαχαιράκι.
  • Τραβήξτε το μουστάκι προς τα κάτω (προς την πλατιά άκρη του μυδιού), προσπαθώντας να το αφαιρέσετε όλο αν είναι δυνατόν.
  • Αν τα μύδια σας είναι καθαρισμένα, πλύντε τα με λίγο νεράκι και αφήστε τα στο σουρωτήρι να στραγγίσουν.
  • Βάλτε σε μια κατσαρόλα τα μύδια με το κέλυφος και προσθέστε ένα ποτηράκι του κρασιού νερό. Περιμένετε μέχρι να αχνιστούν και να ανοίξουν.
  • Βγάλτε τα με μια σουρωτή κουτάλα σε ένα δισκάκι και όποια μύδια δεν έχουν ανοίξει τα πετάτε.
  • Το ζουμί της κατσαρόλας μην το πετάξετε, απλά σουρώστε το καλά. Για να είστε σίγουρες περάστε το και από ένα φίλτρο του καφέ.
  • Ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια και σωτάρετέ τα με το λάδι. Προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε μέχρι να γυαλίσει.
  • Ρίξτε τρία ποτήρια ζωμό (από αυτόν που σουρώσατε), τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατέψτε. Μόλις το ρύζι σας είναι μισό-έτοιμο, ρίξτε τα μύδια σας μέσα και το ψιλοκομμένο άνηθο, βάλτε μια καθαρή πετσέτα, σκεπάστε με το καπάκι της κατσαρόλας και κλείστε το μάτι της κουζίνας.

Η πετσέτα θα απορροφήσει όλα τα υγρά και θα διατηρήσει το ρύζι σας σπυρωτό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved