
Ψητός σολομός με τραγανές πατάτες και μπρόκολο
Αυτή η συνταγή σίγουρα θα σας ενθουσιάσει!

Ο σολομός είναι πλούσιος σε Ω-3 και όπως καταλαβαίνετε, είναι ένας καλός λόγος για να τον εντάξετε στη διατροφή του παιδιού σας. Επίσης, είναι πολύ γευστικός και το πορτοκαλί του χρώμα το κάνουν πιο ελκυστικό στα παιδιά. Συνδυάστε το με τραγανές πατατούλες και μπρόκολο και θα γλείφετε τα δάχτυλά σας.
Υλικά
1 μπρόκολο
Πατάτες (κανονίσετε εσείς την ποσότητα)
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
1 κιλό φιλέτο σολομού κομμένο σε μερίδες
¼ της κούπας μαγιονέζα
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
½ σκελίδα σκόρδο
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς.
Σε ένα ταψί, στρώνετε μία κόλλα ψησίματος και τοποθετείτε το μπρόκολο, τις πατάτες και το κρεμμύδι. Ρίχνετε το λάδι, το πιπέρι και το αλάτι και ψήνετε για 15 λεπτά.
Μόλις περάσει το τέταρτο τοποθετείτε στο ταψί με τα λαχανικά και το σολομό. Τον αλατοπιπερώνετε και ψήνετε για ακόμη 10 λεπτά. Μέχρι, δηλαδή, να γίνουν τα λαχανικά και ο σολομός. Αν δείτε ότι ο σολομός «κρατάει» στο κέντρο, μην αγχωθείτε. Η υπολειπόμενη θερμότητα, θα τα μαγειρέψει σωστά
Στο μεταξύ όσο ψήνονται τα υλικά στο φούρνο, σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε τη μαγιονέζα, το χυμό λεμονιού και το σκόρδο, που το έχετε ψιλοκόψει. Σερβίρετε το μείγμα με το σολομό και τα λαχανικά.
Πηγή: goodhousekeeping
Διαβάστε επίσης
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.