Συνταγή για cheesecake μπανάνας χωρίς ψήσιμο

Ένα διαφορετικό cheesecake με μπανάνα, κρέμα βανίλιας και μπισκότα. Δοκιμάστε το!

Κι όμως, για να φτιάξετε αυτό το cheesecake δεν θα ταλαιπωρηθείτε στην κουζίνα πολύ ώρα. Οι κρέμες γίνονται στο λεπτό και ο μόνος χρόνος αναμονής είναι για να παγώσει στο ψυγείο.

Υλικά

500 γραμ. μπισκότα digestive θρυμματισμένα
220 γραμ. βούτυρο λιωμένο
2 τεμάχια τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 3/4 μείγμα για πουτίγκα βανίλιας
1 3/4 φλιτζάνι γάλα
3 μπανάνες, κομμένες σε φέτες
Μπισκότα βανίλιας
Σαντιγί
Καβουρδισμένα αμύγδαλα ή φουντούκια

Εκτέλεση

Βάζουμε τα μπισκότα μαζί με το βούτυρο (220 γρ.) σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι πολύ καλά. Στρώνουμε τα μπισκότα στη φόρμα με ένα ποτήρι ή ένα κουτάλι από την ανάποδη μέχρι η επιφάνεια να γίνει επίπεδη.

Χτυπάμε μαζί την κρέμα τυριού και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τη βανίλια.Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε το μείγμα βανίλιας και το γάλα. Όταν η κρέμα είναι έτοιμη, την αναμειγνύουμε με την πρώτη.

Στο ταψάκι που έχουμε στρώσει τη βάση για το cheesecake, ρίχνουμε περίπου τη μισή κρέμα. Απλώνουμε τις μπανάνες σε ροδέλες, τα μπισκότα βανίλιας και μετά την υπόλοιπη κρέμα που έχουμε αφήσει. Πασπαλίζουμε με καβουρδισμένα φουντούκια ή αμύγδαλα και τοποθετούμε το γλυκό για περίπου 6 ώρες στο ψυγείο. Σερβίρουμε με σαντιγί (αν θέλετε) και έξτρα κομμάτια μπανάνας.

tip: Τα φουντούκια ή τα αμύγδαλα μπορείτε να τα προσθέσετε όταν το γλυκό έχει βγει από το ψυγείο για να μην μαλακώσουν.

Διαβάστε επίσης

Cheesecake μπισκότο σοκολάτας από τον Γιώργο Γεράρδο
Ελαφρύ cheesecake λεμονιού χωρίς ψήσιμο (βίντεο)

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved