Σπιτικοί λουκουμάδες, μόνο με 3 υλικά

Χειμώνας, κρύο, σπίτι, χουχούλιασμα οικογενειακώς, επιτραπέζια, λουκουμάδες!

Σπιτικοί λουκουμάδες, μόνο με 3 υλικά

Σκέφτεστε καλύτερο σκηνικό; Αν και οι λουκουμάδες πάνε με κάθε σκηνικό, κάθε ώρα της ημέρας, σε κάθε περίσταση. Τους λατρεύουν μικροί και μεγάλοι και όχι τυχαία. Και είναι και εύκολοι να τους φτιάξεις. Βέβαια, εμείς σας έχουμε ακόμη πιο εύκολη συνταγή για λουκουμάδες, μόνο με 3 υλικά!

Πάμε να τη δούμε και να την φτιάξουμε.

Υλικά

1 και 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ποτήρι του νερού γάλα χλιαρό
1 και 1/2 κ.σ λάδι
Λάδι για το τηγάνισμα (κατά προτίμηση σπορέλαιο)

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύετε με ένα κουτάλι το γάλα και το λάδι. Κατόπιν, προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύετε, μέχρι το μείγμα να γίνει πηχτό.

Σκεπάζετε το μπολ με μια πετσέτα (αν το δωμάτιο δεν είναι αρκετά ζεστό, το σκεπάζετε με μία κουβέρτα, ώστε να «έρθει» πιο γρήγορα το μείγμα) και το αφήνετε μέχρι να φουσκώσει. Υπολογίστε το πολύ σε μία ώρα.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε κατσαρόλα ρίχνετε μπόλικο λάδι και το αφήνετε να ζεσταθεί. Μόλις, είναι έτοιμο παίρνετε ένα κουτάλι της σούπας, το βρέχετε σε ένα ποτήρι με νερό που έχετε και παίρνετε από το μείγμα. Το ρίχνετε στο τηγάνι. Κάθε φορά, που θα παίρνετε μείγμα, θα βρέχετε το κουτάλι, για να μη σας κολλήσει.

Σε ένα ταψί, στρώνετε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Μόλις οι λουκουμάδες πάρουν το χρυσαφί χρώμα, τους βγάζετε με τον κεψέ και τους αφήνετε στο χαρτί, μέχρι να απορροφήσουν το λάδι.

Τους σερβίρετε με μέλι, κανέλα ή λιωμένη σοκολάτα

Διαβάστε επίσης

Φτιάξε τους παραδοσιακούς λουκουμάδες της θείας της Δέσποινας Βανδή

Συνταγή για σπιτικούς λουκουμάδες μήλου- Διαφορετικοί και απολαυστικοί

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved