Χαλβάς σιμιγδαλένιος για ένα πρωινό όλο ενέργεια!

Ένα από τα πιο παραδοσιακά γλυκά που μπορούμε κάλλιστα να το ετοιμάσουμε και στα παιδιά μας για πρωινό είναι ο σιμιγδαλένιος χαλβάς.

Χαλβάς σιμιγδαλένιος για ένα πρωινό όλο ενέργεια!

Με απλά υλικά που πάντα έχουμε στο σπίτι μπορούμε να φτιάξουμε ένα υγιεινό και νόστιμο χαλβά. Δοκιμάστε τη συνταγή:

ΥΛΙΚΑ

- 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

- 1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό

- 1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό

- 2½ φλ. τσαγιού ζάχαρη

- 4 φλ. τσαγιού νερό

- 1 φλούδα λεμονιού

- 1 φλούδα πορτοκαλιού

- 1 κ.σ. κανέλα

- 1 ξυλάκι κανέλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας, τις φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει καλά και να σκουρύνει, για 6΄. Με κουτάλα και με προσοχή ρίχνουμε λίγο λίγο το ζεστό σιρόπι στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι. Ξαναβάζουμε στη φωτιά το χαλβά και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από την κατσαρόλα. Τον αδειάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Τέλος πασπαλίζουμε με κανέλα.

Πηγή: argiro

DPG Network
Δείτε επίσης