Μαμαδίστικο φαγητό: Συνταγή για πεντανόστιμα σουτζουκάκια

Μαργαρίτα Νικολάου

Σουτζουκάκια! Μια συνταγή που λατρεύει η κόρη μου και την έφτιαξα άπειρες φορές για να την πετύχω όπως η μαμά μου!

«Νικόλ! Τι θες να μαγειρέψω σήμερα;»
«Σουτζουκάκια μαμά!» και αμέσως η εντολή της γίνεται διαταγή για εμένα και την εκτελώ στο άψε σβήσε! Ανοίγω το τεφτεράκι που έχω σημειωμένες όλες τις συνταγές που έχω από τη μαμά και τη γιαγιά μου και τις φτιάχνω έτσι ακριβώς όπως γράφω.

Υλικά:
Μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά
τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
2-3 φέτες ψωμί ζυμωτό
1 αυγό
αλάτι
1 ½ κ.γ. κύμινο
1 πρέζα πιπέρι
1 κ.τ.γ δυόσμο
1/1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
Για τη σάλτσα
4 κ.τ.σ ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κόκκινο κρεμμύδι
2 κ.σ. πελτέ τομάτας
2 φύλλα δάφνης
250 ml νερό
2 τομάτες ψιλοκομμένες
½ κ.γ. ζάχαρη
1 στικ κανέλας
1/2 κ.τ.γ κύμινο
1/2 κ.τ.γ μπαχάρι

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ζυμώστε καλά όλα τα υλικά που αναφέρονται παραπάνω. Πλάστε σε μακρόστενα μπιφτεκάκια και ψήστε στο φούρνο σε αντικολλητικό χαρτί.
Μέχρι να ψηθούν ετοιμάστε τη σάλτσα. Σε μία κατσαρόλα βάλτε το λάδι και τσιγαρίστε το κρεμμύδι. Έπειτα προσθέστε τις ντομάτες, τον πελτέ, το νερό και όλα τα μπαχαρικά. Βάλτε τη σάλτσα σας να βράζει. Μόλις δείτε ότι αρχίζει να χυλώνει, βάλτε τα σουτζουκάκια που έχετε ψήσει στο φούρνο και μαγειρέψτε για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να χυλώσει ακόμη περισσότερο η σάλτσα σας.

Μόλις είναι έτοιμα σερβίρετε με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved