Χριστουγεννιάτικη συνταγή: Φανταστικά σοκολατάκια με φυστικοβούτυρο

Φτιάξτε φανταστικά σοκολατάκια με φυστικοβούτυρο. Αγαπημένη χριστουγεννιάτικη συνταγή.

Χριστουγεννιάτικη συνταγή: Φανταστικά σοκολατάκια με φυστικοβούτυρο

Το φυστικοβούτυρο – ναι αυτό που βλέπουμε να τρώνε με το κουτάλι στις αμερικανικές ταινίες – κερδίζει όλο και περισσότερο οπαδούς και εδώ στην Ελλάδα. Εξάλλου, πέρα από την εξαιρετική του γεύση, είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο και στην υγεία μας.

Τα σοκολατάκια με φυστικοβούτυρο είναι μία δημοφιλής χριστουγεννιάτικη συνταγή στην Αμερική. Και είμαστε σίγουρες ότι θα ενθουσιάσει και εσάς. Είναι πολύ εύκολη στην εκτέλεση της, δεν χρειάζεται ψήσιμο, ενώ σίγουρα αυτά τα σοκολατάκια θα τα λατρέψει όλη η οικογένεια.

Υλικά

2 κούπες του τσαγιού φυστικοβούτυρο
1/1 κούπα του τσαγιού βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
4 κούπες του τσαγιού ζάχαρη άχνη
3 κούπες τραγανές νιφάδες δημητριακών με ρύζι
1 κουβερτούρα

Εκτέλεση

Λιώνετε σε χαμηλή φωτιά το φυστικοβούτυρο με το βούτυρο. Τα ανακατεύετε συνεχώς, μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη άχνη με τις νιφάδες δημητριακών.
Κατόπιν, ρίχνετε σταδιακά το μείγμα με τα βούτυρα και ανακατεύετε καλά.
Στρώνετε σε ένα δίσκο μία λαδόκολλα
Ξεκινάτε να πλάθετε τα σοκολατάκια. Μόλις τελειώσετε, τα βάζετε στο ψυγείο να παγώσουν. Ιδανικά, αφήστε τα όλο το βράδυ στη ψυγείο, στη συντήρηση.
Αφού παγώσουν τα σοκολατάκια, ξεκινάτε να λιώσετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
Κατόπιν, παίρνετε ένα – ένα τα σοκολατάκια (θα σας βολέψει να το κάνετε με ένα κουταλάκι του γλυκού) και τα βουτάτε μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα. Πριν τα βγάλετε, αφήνετε να στάξει λίγο η κουβερτούρα και τα τοποθετείτε πάλι στη λαδόκολλα.
Τα βάζετε ξανά στο ψυγείο και τα αφήνετε λίγες ώρες, μέχρι να παγώσουν.

Καλή σας απόλαυση!

πηγή: Allrecipes

Διαβάστε επίσης

Πανεύκολα τρουφάκια με ρούμι. Το απόλυτο χριστουγεννιάτικο κέρασμα

Τάρτα σοκολάτα με φυστικοβούτυρο από τον Γιώργο Γεράρδο

Yγιεινό τοστ με φυστικοβούτυρο, μπανάνα και μέλι!

DPG Network
Δείτε επίσης
© 2012-2022 Mothersblog.gr - All rights reserved