Ασιατική κουζίνα: Μοσχάρι με μπρόκολο

Τι λέτε για ασιατική κουζίνα;

Ασιατική κουζίνα: Μοσχάρι με μπρόκολο

Μπορούμε να ανακαλύψουμε νόστιμες, θρεπτικές, εύκολες και γρήγορες συνταγές. Από τις πιο γνωστές είναι το μοσχάρι με μπρόκολο. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με ρύζι.

Υλικά

½ κιλό μοσχάρι
6 κούπες μπρόκολο, μόνο τα φουντάκια, κομμένα σε μικρές μπουκίτσες
1 κ.σ βαλσάμικο
2 κ.σ. σόγια σως
2 κ.σ. κραμβέλαιο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 κ.γ τζίντζερ λιωμένο

Εκτέλεση

Κόβετε το μοσχάρι σε πολύ λεπτές λωρίδες. Κατόπιν, το ανακατεύετε με το βλσάμικο και τη σως σόγιας και τα αφήνετε για περίπου μισή ώρα.
Στη συνέχεια, κι αφού έχει περάσει το μισάωρο, σε ένα γουόκ ή μεγάλο τηγάνι σοτάρετε το μοσχάρι με το καμβέλαιο, μέχρι να ροδίσει από τη μία πλευρά. Υπολογίστε περίπου ένα λεπτό. Μετά το γυρίζετε από την άλλη πλευρά.
Προσθέτετε το σκόρδο και το τζίντζερ και συνεχίζετε, για μισό λεπτό, περίπου. Προσθέτετε το μπρόκολο και ανακατεύετε για 1 λεπτό, περίπου. Μετά, ρίχνετε ¼ της κούπας νερό και σκεπάζετε με ένα καπάκι για δύο λεπτά περίπου. Ρίξτε και την υπόλοιπη μία κουταλιά της σως σόγιας και ανακατέψτε. Αφήστε το για ένα λεπτό, μέχρι να συνδυαστούν μεταξύ τους, οι γεύσεις.
Αν θέλετε να είναι πιο πηχτή η σάλτσα, μπορείτε να ρίξετε 1 κ.σ. κορν φλάουερ, που θα ανακατέψετε με λίγο νερό σε ένα μικρό ποτήρι. Και θα περιχύσετε το κρέας.

Πηγή: www.todaysparent.com

Διαβάστε επίσης

Μοσχαράκι λεμονάτο για το οικογενειακό τραπέζι

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved