Μοσχαράκι λεμονάτο για το οικογενειακό τραπέζι

Tι καλύτερο από ένα παραδοσιακό ελληνικό φαγητό για το οικογενειακό τραπέζι. Μοσχαράκι λεμονάτο με πατάτες και καρότα.

Μοσχαράκι λεμονάτο για το οικογενειακό τραπέζι

Μία συνταγή για μικρούς και μεγάλους, ένα φαγητό που δύσκολα θα βρει κάποιον να του αντισταθεί.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

1200γρ. μοσχάρι ελιά
3 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
2 λεμόνια στυμμένα
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
Θα χρειαστείτε ακόμη
Πατάτες και καρότα σε μεγάλα κομμάτια, όσα θέλετε ανάλογα με το αν θα είναι αυτά τα λαχανικά η γαρνιτούρα σας ή θα σερβίρετε με κάτι άλλο, όπως με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές. Στη δεύτερη περίπτωση, αρκούν 2-3 πατάτες και 2-3 καρότα.

Τρόπος εκτέλεσης
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες, το πλένουμε και το βάζουμε να στραγγίξει. Ξύνουμε στον τρίφτη το κρεμμύδι και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Στύβουμε τα λεμόνια.

Ρίχνουμε λάδι στην κατσαρόλα σε υψηλή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Στο 1 λεπτό ρίχνουμε τα κομμάτια κρέας και πριν καεί το σκόρδο και το κρεμμύδι, μόλις περάσει ακόμη ένα λεπτό σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Τα ανακατεύουμε ελαφρά και βάζουμε ζεστό νερό μέχρι να καλύψει όλο το κρέας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κρέας να βράσει έχοντας την κατσαρόλα μισοσκεπασμένη για μία ώρα τουλάχιστον.

Μέχρι το κρέας να να γίνει, καθαρίζουμε τις πατάτες και τα καρότα και όταν το κρέας έχει μαλακώσει προσθέτουμε τα λαχανικά στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε στο φαγητό το χυμό του λεμονιού και μισό ποτήρι ελαιόλαδο, προσθέτουμε επιπλέον νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να βράσει το κρέας τελείως και μαλακώσουν και τα λαχανικά. Το φαγητό θα πρέπει στο τελείωμά του να έχει μείνει με λίγη σάλτσα.

Καλή όρεξη!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved