Το πιο νόστιμο κέικ μήλου που έφτιαξα ποτέ! Σημειώστε τη συνταγή και φτιάξτε το και εσείς

Ε ναι, επιτέλους μία συνταγή που τα παιδιά μπορούν να φάνε τα μήλα!

Το πιο νόστιμο κέικ μήλου που έφτιαξα ποτέ! Σημειώστε τη συνταγή και φτιάξτε το και εσείς

Είχα τάξει στις συναδέλφους μου, Στέλλα και Νίκη μία μηλόπιτα. Πέρασε μία μέρα, πέρασαν δύο μέρες, μια το ξέχασα, μία δεν πρόλαβα λόγω μαμαδίστικων υποχρεώσεων και έτσι ένα βράδυ, είπα να σηκώσω τα μανίκια και να φτιάξω την πολυπόθητη μηλόπιτα που έταξα.

Πάνω που έκοβα τα μήλα, τσουπ να σου η Νικόλ (η επτάχρονη κόρη μου) εμφανίζεται μπροστά μου, ρωτώντας με «τι ετοιμάζω». Αφού της είπα «Μηλόπιτα» η απάντησή της ήταν: «Ίου ρε μαμά... Μηλόπιτα; Μα μηλόπιτα; Αφού δεν μου αρέσουν τα μήλα ψημένα... δεν τα θέλω. Φτιάξε άλλο γλυκό για εμένα... Φτιάξε εκείνο το κέικ που έφτιαξε η Εύα». Η Εύα που λέτε είναι η φίλη γειτόνισσα που έχω. Ξέρετε, εκείνες οι φίλες που γνωρίζεις όταν γίνεσαι μαμά, μένουν στη διπλανή πόρτα και μετά τις κρατάς κοντά σου για όλη σου τη ζωή.

«Οκ, αγάπη! Κέικ της Εύας θες; Κέικ της Εύας θα σου φτιάξω!». Αρπάζω το κινητό, της στέλνω μήνυμα στο messenger και της ζητάω τα υλικά. Η απάντηση δεν άργησε να έρθει.

1 βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου το μικρό (μπορείς να βάλεις και βούτυρο)
1 1/2 κούπα του τσαγιού ζάχαρη
4 αβγά
2 μήλα πολτοποιημένα μαζί με το χυμό από ένα πορτοκάλι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2 βανίλιες
1 κ.τ.γ κανέλα (μπορείς να βάλεις και παραπάνω)
1 κ.τ.γ μπέικιν
1 κ.τ.γ σόδα
400 γραμ φαρίνα

Τα υλικά τα είχα, το μόνο που απέμενε ήταν να φτιάξω το κέικ. Έβγαλα τη φόρμα κέικ, τη βουτύρωσα καλά καλά, την πασπάλισα και με αλευράκι για να μην μου κολλήσει, άναψα τον φούρνο στους 180 βαθμούς να προθερμαίνεται και άρχισα να φτιάχνω τη συνταγή, έτσι ακριβώς όπως μου είχε γράψει η Εύα.

Χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Έπειτα προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα. Μετά τον πολτό μήλου, μετά τις βανίλιες και το ξύσμα και τέλος το μπέικιν, τη σόδα και το αλεύρι. Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα, το βάζουμε στη βουτυρωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε όση ώρα χρειάζεται.

Αυτό το «όση ώρα χρειάζεται» θα το δείτε μόνες σας, όταν το φτιάξετε, καθώς φούρνο με φούρνο διαφέρει. Εμένα μου πήρε περίπου μία ωρίτσα για να ψηθεί. Δεν άνοιξα καθόλου το φούρνο για 40 λεπτά και έπειτα έκανα τη δοκιμή με το μαχαιράκι για να δω αν είναι έτοιμο.



Όπως μπορείτε να δείτε από τις φωτογραφίες τα κατάφερα μια χαρά και όσο από γεύση, απλά ξετρέλανε όσους το δοκίμασαν. Η κόρη μου, το πρωί που ξύπνησε βρήκε έτοιμο το κέικ που ζήτησε και πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη να την περιμένει για πρωινό. Δεν εξεπλάγην που ζήτησε και ένα κομμάτι για κολατσιό στο σχολείο.

Παρακάτω δείτε φωτογραφίες, βήμα-βήμα, έτσι όπως τις δημοσίευσα ως Instagram stories στον προσωπικό μου λογαριασμό στο Instagram.

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved