Εύκολη σπιτική πίτσα για να απολαύσετε τις ελληνικές ταινίες για την 28η Οκτωβρίου

28η Οκτωβρίου, σήμερα και όλη η Ελλάδα γιορτάζει το βροντερό «Όχι» των Ελλήνων, στις ιταμές απαιτήσεις των Ιταλών.

Εύκολη σπιτική πίτσα για να απολαύσετε τις ελληνικές ταινίες για την 28η Οκτωβρίου

Και η αργία της 28ης Οκτωβρίου, είναι μία καλή ευκαιρία, για οικογενειακές βόλτες, αν το επιτρέπει ο καιρός. Όμως, είναι και μία καλή ευκαιρία για χαλάρωση στο σπίτι. Να μείνετε μέσα και να μην κάνετε τίποτε άλλο, παρά να βλέπετε τις ελληνικές ταινίες, που θα προβάλλει η τηλεόραση και είναι αφιερωμένος, στο Έπος του ’40. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, σας έχουμε την ιδανική πρόταση και την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή. Σπιτική πίτσα!

Υλικά

4 κούπες του τσαγιού αλεύρι σκληρό
1 ½ φακελάκι μαγιά ξηρή
1 κ.γ. αλάτι
½ κούπα του τσαγιού ελαιόλαδο
1 ½ κούπα του τσαγιού ζεστό νερό

Εκτέλεση για τη σπιτική ζύμη

Ρίχνουμε σε μία μικρή λεκάνη, όλα τα υλικά, δηλαδή το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι, το ελαιόλαδο και το ζεστό νερό. Τα ανακατεύουμε σιγά σιγά, ώστε να αναμειχθούν καλά μεταξύ τους τα υλικά. Στη συνέχεια, ζυμώνουμε με τα χέρια, μέχρι να γίνει μία ελαστική ζύμη. Όταν δείτε ότι δεν κολλάει στα χέρια σας, τότε είναι έτοιμη.

Σκεπάζετε τη λεκάνη, με μία κουβέρτα κατά προτίμηση, και την αφήνετε για μισή ώρα περίπου, μέχρι να φουσκώσει. Όσο πιο ζεστά είναι, τόσο πιο γρήγορα θα φουσκώσει.
Μέχρι, όμως, να είναι έτοιμη η ζύμη, φτιάχνετε μία κόκκινη σάλτσα. Σαν αυτή που ρίχνετε στη μακαρονάδα. Μπορείτε, όμως, να αγοράσετε από το εμπόριο σάλτσα για πίτσα.

Όταν είναι πια έτοιμη η πίτσα σας, τοποθετείτε λαδόκολλα σε ένα ταψί. Ανοίγετε τη ζύμη, ρίχνετε πάνω την κόκκινη σάλτσα. Από εκεί και πέρα, μπορείτε να βάλετε υλικά της αρεσκείας σας: αλλαντικά, μανιτάρια, πιπεριές, ελιές κ.α.

Ψήνετε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.

Καλή απόλαυση και Χρόνια πολλά!!!

Διαβάστε επίσης

Η καλύτερη πίτσα φτιάχνεται στο σπίτι, από τον Γιώργο Γεράρδο!

Πίτσα στο τηγάνι σε 15΄: Μια συνταγή που κάθε μαμά πρέπει να γνωρίζει

Εύκολη και γρήγορη πίτσα Μαργαρίτα

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved