Πίτσα στο τηγάνι σε 15΄: Μια συνταγή που κάθε μαμά πρέπει να γνωρίζει

Μια υπέροχη συνταγή, ιδανική για όλους! Αφράτη ζύμη, ξεροψημένη από κάτω, πολύ γευστική χάρη την ιδιαίτερη, πολύ γρήγορη σάλτσα tomato BBQ! Πραγματικά εύκολη και μόλις σε 15 λεπτά τρώτε χειροποίητη πίτσα!

Κυριάκος Μελάς
Πίτσα στο τηγάνι σε 15΄: Μια συνταγή που κάθε μαμά πρέπει να γνωρίζει

Tips: Φτιάξτε το ζυμάρι και προσθέστε τα αγαπημένα σας υλικά! Μην ξεχνάτε! Αν δεν έχετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του προσθέστε στο απλό αλεύρι μια κουταλιά της σούπας baking powder και χρησιμοποιείστε το κεσεδάκι για δοσομετρητή,(για το ελαιόλαδο λιγότερο από το μισό).

Για το τέλειο ψήσιμό ,ξεκινήστε στο τηγάνι σε δυνατή φωτιά για τα πρώτα 2 -3 λεπτά ,και άλλα 4 σε μέτρια, ώστε να ψηθεί από κάτω και να γίνει τραγανή. Ολοκληρώστε ψήνοντας στο φούρνο στην υψηλότερη σχάρα κοντά στο grill για άλλα 2 λεπτά!

Πριν το ψήσιμο, ελέγξτε την λαβή από το τηγάνι !Αν δεν είναι κατάλληλο για φούρνο, ψήστε την πίτσα με ανοιχτή την πόρτα του φούρνου την λαβή, έξω από αυτόν.

Να θυμάστε... η συνταγή είναι πολύ υγιεινή χάρη στα προβιοτικά από το γιαούρτι και υψηλής περιεκτικότητας σε λυκοπένιο, χάρη στην έτοιμη τομάτα, που περιέχει 5-6 φορές παραπάνω από ότι η φρέσκια.

Η αναλογία της συνταγής βγάζει 4 λεπτές πίτσες ή 3 αφράτες, για μέτριο τηγάνι!

Είμαι σίγουρος θα την απολαύσετε!

ΥΛΙΚΑ
για τη ζύμη
• 1 κεσεδάκι (200 γραμ.) γιαούρτι
• 200 γραμ. νερό
• 80 γραμ. ελαιόλαδο
• 1 κουταλιά σούπας αλάτι
• 500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
για τη tomato ΒΒQ ανακατέψτε τα εξής υλικά
• 1 συσκευασία (150 γραμ.) τομάτα ψιλοκομμένη με τον χυμό της
• 3 κουταλιές της σούπας ΒBQ sauce
• 1 κουταλιά της σούπας Worcestershire sauce(προαιρετικά)
Τριμμένη μοτσαρέλα
Γαλοπούλα ή άλλα υλικά επιλογής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατέψτε το γιαούρτι, το νερό , το ελαιόλαδο, το αλάτι και προσθέστε το αλεύρι, ζυμώστε καλά με το χέρι ή με το μίξερ για 2 λεπτά, με το εξάρτημα της ζύμης.. Χωρίστε τη ζύμη σε τρία ή τέσσερα ίσα κομμάτια και ανοίξτε την με τα χέρια ή με έναν πλάστη. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι αλείψτε λίγο ελαιόλαδο και στρώστε τη ζύμη. Bάλτε το πάνω στην φωτιά και απλώστε ανάλογη tomato BBQ. Προσθέστε τη μοτσαρέλα και χαμηλώστε τη φωτιά. Στη συνέχεια προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά, ελέγξτε αν η πίτσα σας είναι ψημένη από κάτω και την τοποθετείτε σε προθερμασμένο φούρνο στο grill και σε δύο λεπτά είναι έτοιμη!

Καλή Όρεξη!
Κυριάκος Μελάς

Ό,τι χρειαστείτε ρωτήστε με
στο Kiriakos Melas , στο Facebook ή επικοινωνήστε στην σχολή μου kidscookingclub.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved