Αυτή η πράσινη ομελέτα θα γίνει η πρωινή συνήθεια όλης της οικογένειας

Τι χρειάζεται για να φτιάξεις μία ομελέτα; Αυγά και μπόλικη φαντασία. Αν αφήσεις τη φαντασία σου να «καλπάσει», μπορείς να φτιάξεις μία υπέροχη ομελέτα.

Η πράσινη ομελέτα που σας προτείνουμε είναι μία ωδή στην υγιεινή διατροφή, καθώς πέρα από τα αυγά η βάση της είναι τα ολόφρεσκα πράσινα λαχανικά. Που της δίνουν το μοναδικό πράσινο χρώμα, αλλά και τη νοστιμιά, που θα σας ενθουσιάσει. Και είναι, επίσης, ένας έξυπνος τρόπος για να δώσετε στα παιδιά σας μπρόκολο ή ρόκα, χωρίς να διαμαρτυρηθούν.

Υλικά

2 αυγά
1 κ.σ βούτυρο
Αλάτι και φρέσκο πιπέρι
1 ½ κούπα ρόκα
2 κ.σ κατσικίσιο τυρί κρέμα

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι «καίτε» το βούτυρο σε μεσαία θερμοκρασία.
Σπάτε τα αυγά σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε μέχρι να γίνουν αφρώδη. Τα αλατίζετε και πιπερώνετε.
Ρίχνετε τα αυγά στο βούτυρο που έχει κάψει και τα αφήνετε για 30 δευτερόλεπτα. Με μία ξύλινη κουτάλα τα ανακατεύτε.
Ρίχνετε τη ρόκα, μία χούφτα κάθε φορά. Συνεχίζετε να μαγειρεύετε, ανακατεύοντας συχνά για 2 λεπτά περίπου.
Στη συνέχεια, ρίχνετε το τυρί και ανακατεύετε, μέχρι να λιώσει και η ομελέτα να γίνει κρεμώδης. Υπολογίστε ότι χρειάζονται περίπου 4 λεπτά.
Ελέγχετε ξανά για αλάτι και τη βγάζετε. Και σερβίρετε.

Υ.γ. Αντί για ρόκα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπρόκολο ή οποιοδήποτε πράσινο λαχανικό, της αρεσκείας σας. Το ίδιο ισχύει και με το τυρί, αρκεί να είναι κρέμα.

Καλή σας όρεξη.

Διαβάστε επίσης:

Πανεύκολη ομελέτα φούρνου - σα να τρώτε πίτσα

Σνακ με ομελέτα και αβοκάντο!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved