Λαχταριστά αφράτα τσουρέκια της γιαγιάς!

Δοκιμάστε να φτιάξετε λαχταριστά τσουρεκάκια για το πρωινό γεύμα ή το κολατσιό του παιδιού σας στο σχολειό με τον πιο απλό τρόπο αφού δεν θέλουν καν ζύμωμα!

Πώς γίνεται; Διαβάστε και δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή.

ΥΛΙΚΑ

- 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

- 1 φακελάκι μαγιά

- 1 1/2 κούπα χλιαρό γάλα

- 2 αυγά

- 1/3 κούπας βούτυρο

- 2/3 κούπας ζάχαρη

- 1/2 κ.γ.μαχλέπι

- 1/2 κ.γ μαστίχα

- 1 βανίλια

- Λίγο αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στο μπολ του μίξερ βάλτε την μαγιά, το αλάτι, το χλιαρό γάλα, το βούτυρο, τα αυγά και την ζάχαρη. Ανακατέψτε στην μεσαία ταχύτητα. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά βάλτε το μισό αλεύρι, την βανίλια, το μαχλέπι και την μαστίχα και ανακατέψτε καλά. Βάλτε και το υπόλοιπο και φτιάξτε μια ζύμη απαλή και λεία. Αφήστε την σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 1 ώρα. Πατήστε την να ξεφουσκώσει και χωρίστε τη σε 12 μπαλάκια και πλάστε τα σε όποιο σχήμα επιθυμείτε. Τοποθετείστε τα στο ταψί του φούρνου και αφήστε τα να φουσκώσουν για άλλη 1 ώρα. Αλείψτε τα με το αυγό και πασπαλίστε με τρούφα ή αμύγδαλα. Ψήστε στους 170 C για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved