Συνταγή για πεντανόστιμα ψωμάκια με ταχίνι, από τα χεράκια μας!

Λατρεύουμε να σας παρουσιάζουμε συνταγές που πρώτα έχουμε δοκιμάσει εμείς, ώστε η επιτυχία να είναι σίγουρη και σε εσάς.

Συνταγή για πεντανόστιμα ψωμάκια με ταχίνι, από τα χεράκια μας!

Αυτή τη φορά η συνεργάτης μας, Φιλίππα Κατσαρού, μας παρουσιάζει την παρακάτω συνταγή για πεντανόστιμα ψωμάκια με ταχίνι. Τι ποιο υγιεινό για ένα παιδί, από ένα ψωμί πλούσιο σε διατροφική αξία. Πάρτε χαρτί, μολύβι και σημειώστε τη συνταγή μας.

Από τη Φιλίππα Κατσαρού

ΥΛΙΚΑ

5 κουταλιές σούπας ταχίνι (1 κουταλιά σούπας επιπλέον για το ταψί)
1 ½ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3 εως 4 κόκκους τριμμένη μασίιχα Χίου
100 γρ νωπή μαγιά
Λιγο γαλα εβαπορε

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοσκινίζετε το αλεύρι σε μια λεκάνη , ανοίγετε στη μέση μια λακουβίτσα και ρίχνετε την μαγιά την οποία έχετε διαλύσει με λίγο χλιαρό γάλα.
Παίρνετε γύρω γύρω από την λακουβίτσα αλεύρι με το χέρι σας και φτιάχνετε έναν αραιό χυλό.Σκεπάζετε τον χυλό με αλεύρι που παίρνετε γύρω από την λακουβίτσα.
Αφήνετε να φουσκώσει η μαγιά σκεπάζοντας την λεκάνη με μια πετσέτα.Κατόπιν προσθέτετε το αλάτι, την ζάχαρη, το ταχίνι και την μαστίχα αφού πρώτα τα έχετε ανακατέψει όλα μαζί και αρχίζετε να ζυμώνετε. Ρίχνετε νερό όσο χρειάζεται για να αποκτήσετε μια αφράτη και ομοιόμορφη ζύμη.
Πλάθετε με την ζύμη στρογγυλά ψωμάκια και τα τοποθετείτε σε ταψί που έχετε αλείψει με λίγο ταχίνι κι έχετε πασπαλίσει με αλεύρι.
Τα αφήνετε να φουσκώσουν μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.
Όταν είναι έτοιμα τα αλείφετε από πάνω με το γάλα. Ψήνετε τα ψωμάκια για 15 λεπτά στους 250 βαθμούς Κελσίου.
Κατόπιν μειώνετε την θερμοκρασία στους 200 βαθμούς Κελσίου και συνεχίζετε για 30 λεπτά ακόμη το ψήσιμο.

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved