Φτιάξτο μόνη σου: Διακοσμήστε το τραπέζι του Κυριακάτικου πρωινού!

Μια κινέζικη παροιμία λέει «το πρωί να τρως σαν βασιλιάς, το μεσημέρι σαν πρίγκιπας και το βράδυ σαν ζητιάνος». Το πρωινό είναι το πρώτο γεύμα της ημέρας έπειτα από μεγάλης διάρκειας ύπνου-ξεκούρασης του οργανισμού , το οποίο πρέπει να είναι πλούσιο σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά έτσι ώστε να αποδώσουν κάλυψη ενέργειας και στήριξη του οργανισμού!

Φτιάξτο μόνη σου: Διακοσμήστε το τραπέζι του Κυριακάτικου πρωινού!

H σημασία του να τρώει όλη η οικογένεια μαζί είναι πολύ μεγάλη λένε οι ειδικοί. Ενισχύεται σημαντικά η επικοινωνία των μελών της οικογένειας μεταξύ τους.

Στο τραπέζι πέρα από το φαγητό γίνονται χαλαρές συζητήσεις έτσι ώστε γονείς και παιδιά να ανταλλάσουν εμπειρίες και απόψεις. Τα παιδιά συνειδητοποιούν ότι το φαγητό είναι μια ευχάριστη και όχι καταναγκαστική διαδικασία όπου τόσο αυτά όσο και οι γονείς απολαμβάνουν ο ένας την παρέα του αλλού. Είναι κοινά παραδεκτό ότι δίνεται μέσα στην εβδομάδα η δυνατότητα να τρώει όλη η οικογένεια μαζί. Πλην ίσως του κυριακάτικου τραπεζιού, μια πολύ καλή εναλλακτική επιλογή είναι να προσπαθήσουν μικροί και μεγάλοι να παίρνουν πρωινό μαζί.

Κι αν υπάρχει μια μικρή απόκλιση στις ώρες που καθένας ξεκινά για τις υποχρεώσεις του, ας γίνει μια μικρή θυσία από τις ώρες του πρωινού ύπνου .

Το αποτέλεσμα μιας τέτοιας προσπάθειας σίγουρα θα την δικαιώσει.

Πώς θα διακοσμήσετε το τραπέζι για το Κυριακάτικο πρωινό

Διακοσμήστε το τραπέζι του Κυριακάτικου πρωινού με πρωτότυπους δίσκους σερβιρίσματος. Προμηθευτείτε φθηνές πολυεστερικές κορνίζες (διαστάσεων 45χ25), βρείτε αστείες φωτογραφίες σας, μεγεθύνετε τις και κόψτε τις στις διαστάσεις των κορνιζών και τοποθετήστε τις στο εσωτερικό τους.

-------------------------------------------------------------------------------------------1111223 1
-------------------------------------------------------------------------------------------1111223 2
------------------------------------------------------------------------------------------------------------1111111111111112 3
------------------------------------------------------------------------------------------------------------1111111111111112 2
------------------------------------------------------------------------------------------------------------1111111111111112 1

Βρείτε μεταλλικά κουβαδάκια μεσαίου μεγέθους, γράψτε πάνω τα ονόματα σας και χρησιμοποιήστε τα για να βάλετε μέσα τα ψωμάκια ή τις φρυγανιές του πρωινού. Αν θέλετε, αντί για τον δίσκο σερβιρίσματος , τοποθετήστε μπροστά από τα πιάτα σας μικρές κορνίζες με τις φωτογραφίες σας έτσι ώστε να βάλετε τον καθένα... στη θέση του!

Φιλίππα Κατσαρού
Αρχιτέκτων-Διακοσμήτρια
email:filippart_@hotmail.com
6978-239273

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved