Πρωινό γεύμα: Το σημαντικότερο της ημέρας για τα παιδιά

Ναι, είναι αλήθεια. Το πρωινό γεύμα είναι το πιο σημαντικό της ημέρας και ακόμα και σήμερα, πολλά παιδιά ή ακόμα και ενήλικες φεύγουν από το σπίτι για το σχολείο ή για δουλειά αντίστοιχα έχοντας κενό στομάχι, κάτι που απαγορεύεται.

Πρωινό γεύμα: Το σημαντικότερο της ημέρας για τα παιδιά

Το πρωινό όχι μόνο δίνει ώθηση στον μεταβολισμό ώστε να λειτουργεί από νωρίς αλλά θρέφει σώμα και μυαλό, δίνοντας την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της ημέρας. Τα παιδιά που χάνουν το πρωινό γεύμα, συνήθως επιστρέφουν στο σπίτι κουρασμένα και χωρίς καμία διάθεση να ασχοληθούν με δραστηριότητες που απαιτούν προσοχή. Οι μητέρες λοιπόν, προκειμένου να έχουν ένα ζωηρό και ξεκούραστο παιδί, θα πρέπει να επιμένουν στην κατανάλωση πρωινού και εμείς έχουμε να σας προτείνουμε ορισμένες ιδέες για ένα πλήρες και ισορροπημένο πρώτο γεύμα της ημέρας.

  • Ένα smoothie είναι ό,τι πρέπει. Μπορείτε να βάλετε στο μπλέντερ φρούτα που του αρέσουν μαζί με γιαούρτι, πάγο –αν είναι καλοκαίρι- και έχετε ένα τέλειο και ισορροπημένο πρωινό.
  • Ένα ψημένο σάντουιτς. Αντί από το βαρετό πλέον τοστ μπορείτε να του φτιάξετε ένα ψημένο σάντουιτς με τυρί και τομάτα συνοδευόμενη από μία μπανάνα.
  • Δημητριακά με γάλα ή με αποξηραμένα φρούτα ή ακόμα και με φέτες από φρέσκα φρούτα.
  • Για το τέλος φιλάμε μία γρήγορη και εύκολη λύση επειδή το παιδί σας ξύπνησε λίγα μόλις λεπτά πριν φύγει για το σχολείο και δεν προλάβατε να του φτιάξετε τίποτα. Μπορείτε λοιπόν να του δώσετε να τρώει όση ώρα είναι στον δρόμο μία μπάρα δημητριακών ή ένα τοστ που είχατε αποθηκευμένο από το προηγούμενο βράδυ στο σπίτι.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved