Παγωμένες μπουκίτσες μπανάνας με ρόδι και σοκολάτα – Ένα γρήγορο γλυκάκι για μικρούς και μεγάλους

Bigstock

Το τέλειο σνακ για όσους έχουν αδυναμία στα γλυκά αλλά θέλουν κάτι εύκολο και νόστιμο.

Αν έχετε μπανάνες - που έχετε - τότε φτιάξτε το πιο εύκολο γλυκό σνακ που δοκιμάσατε μέχρι σήμερα.

Έχει την πιο ωραία έκρηξη γεύσης και τραγανότητας λόγω του ροδιού, ενώ ο συνδυασμός μπανάνας και σοκολάτας είναι κλασικός κι ασυναγώνιστος.

Frozen yogurt banana με 3 μόνο υλικά: Ένα λαχταριστό και δροσερό σνακ για παιδιά

Κι αν σας προβληματίζει η σοκολάτα λόγω ζέστης, δεν θα προλάβει να λιώσει καθώς, μόλις βγάλετε το σνακ από το ψυγείο, θα το φάτε στο λεπτό!

Θρεπτικά συστατικά μπανάνας

Οι μπανάνες είναι εξαιρετική πηγή ενέργειας και περιέχουν μια ποικιλία βιταμινών, μετάλλων και φυτικών ινών. Μια μέτρια μπανάνα (περίπου 100-120 γραμμάρια) περιέχει περίπου 90-120 θερμίδες.

Υδατάνθρακες: Είναι η κύρια πηγή ενέργειας στις μπανάνες. Οι άγουρες μπανάνες περιέχουν κυρίως άμυλο, το οποίο μετατρέπεται σε σάκχαρα (σουκρόζη, φρουκτόζη, γλυκόζη) καθώς ωριμάζουν.
Φυτικές ίνες: Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, συμπεριλαμβανομένου του ανθεκτικού αμύλου στις άγουρες μπανάνες. Οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στην υγεία του πεπτικού συστήματος και μπορούν να βοηθήσουν στον κορεσμό.
Κάλιο: Είναι ένα από τα πιο γνωστά θρεπτικά συστατικά της μπανάνας. Το κάλιο είναι ζωτικής σημασίας για τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και την υγεία της καρδιάς.
Βιταμίνη Β6: Οι μπανάνες είναι πολύ πλούσιες σε βιταμίνη Β6, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στον μεταβολισμό και την υγεία του νευρικού συστήματος.
Βιταμίνη C: Όπως τα περισσότερα φρούτα, οι μπανάνες περιέχουν και βιταμίνη C, η οποία είναι σημαντική για το ανοσοποιητικό σύστημα και την υγεία του δέρματος.

Smoothie με ρόδι για ενίσχυση του ανοσοποιητικού

Θρεπτικά συστατικά ροδιού

Το ρόδι είναι ένα φρούτο γεμάτο αντιοξειδωτικά και έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Μια μερίδα (περίπου ½ μικρού ροδιού ή 140 γραμμάρια σπόρων) παρέχει περίπου 66 θερμίδες.

  • Αντιοξειδωτικά: Το ρόδι είναι εξαιρετικά πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, ειδικά πολυφαινόλες όπως οι πουνικαλαγίνες (punicalagins), οι ελλαγιταννίνες (ellagitannins) και οι ανθοκυανίνες (anthocyanins). Αυτές οι ενώσεις του προσδίδουν το έντονο κόκκινο χρώμα και συμβάλλουν στην προστασία των κυττάρων και στη μείωση της φλεγμονής. Έχει αναφερθεί ότι περιέχει έως και τρεις φορές περισσότερα αντιοξειξειδωτικά από το πράσινο τσάι ή το κόκκινο κρασί.
  • Φυτικές ίνες: Οι σπόροι του ροδιού είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών, οι οποίες είναι απαραίτητες για την υγεία του πεπτικού συστήματος και μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.
  • Βιταμίνη C: Το ρόδι παρέχει σημαντική ποσότητα βιταμίνης C, η οποία είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
  • Βιταμίνη Κ: Συμβάλλει στην πήξη του αίματος και στην υγεία των οστών.
  • Φολικό οξύ (Β9): Σημαντικό για την παραγωγή και διατήρηση νέων κυττάρων.
  • Κάλιο: Όπως και οι μπανάνες, τα ρόδια περιέχουν κάλιο, το οποίο είναι σημαντικό για την αρτηριακή πίεση και την καρδιακή λειτουργία.

Υλικά

  • 1 μπανάνα

  • φυστικοβούτυρο ή άλλο βούτυρο ξηρών καρπών της επιλογής σας

  • σπόροι ροδιού

  • λιωμένη μαύρη σοκολάτα

  • ινδοκάρυδο (προαιρετικά)

Παγωμένο γλύκισμα γιαουρτιού με τρία υλικά - Εύκολο και δροσερό

Εκτέλεση

Σε ένα ταψί που έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί, κόψτε την μπανάνα σε 4 κομμάτια και απλώστε από πάνω το βούτυρο ξηρών καρπών.

Προσθέστε τους σπόρους ροδιού και περιχύστε με τη λιωμένη σοκολάτα. Τελειώστε με λίγο ινδοκάρυδο και βάλτε τα στο ψυγείο για λίγα λεπτά μέχρι να σκληρύνει η σοκολάτα.

Καλή σας απόλαυση!

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved