Γλυκά ή λουλούδια; Και τα δύο! Δες τις πιο όμορφες συνταγές για τη μαμά
Υπέροχες ιδέες για γλυκά «λουλούδια» με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας.
Σήμερα είναι η Γιορτή της Μητέρας και ενώ τα λουλούδια είναι το πρώτο πράγμα που θα σκεφτείς να της κάνεις δώρο, τι θα έλεγες να φτιάξεις ένα επιδόρπιο εμπνευσμένο από αυτά; Από το κέικ μιμόζα που θυμίζει τα όμορφα άνθη της ακακίας, μέχρι ένα κέικ με φαγώσιμα άνθη ή ένα ολόκληρο μπουκέτο από cupcakes – έχουμε κάτι για κάθε γούστο! Ή δοκίμασε κάτι αλμυρό, όπως τουλίπες από ντομάτα ή τάρτες με μήλα σε σχήμα λουλουδιών!
Μαγειρέψτε με αγάπη για τη μαμά και φτιάξτε (με τη βοήθεια του μπαμπά) αυτό το γλυκάκι
Συνταγή για κέικ μιμόζα
Αυτό το κέικ μιμόζα είναι ένα εντυπωσιακό επιδόρπιο με αφράτες στρώσεις λεμονιού και βανίλιας. Η τελική πινελιά; Κυβάκια παντεσπάνι που του δίνουν την χαρακτηριστική του «ανθισμένη» εμφάνιση!
Γιορτή της Μητέρας: Τούρτα με φράουλες και μασκαρπόνε
Υλικά:
για το παντεσπάνι:
- 110 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 70 γραμμάρια κορν φλάουρ (λεπτό νισεστέ)
- 3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 250 γραμμάρια ασπράδια αυγών (περίπου 8 αυγά), σε θερμοκρασία δωματίου
- 250 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική (μοιρασμένη στα 2)
- 140 γραμμάρια κρόκοι αυγών (περίπου 6-8 αυγά), σε θερμοκρασία δωματίου
- Ξύσμα από 1 λεμόνι (ψιλοτριμμένο)
- 2 κουταλάκια του γλυκού πάστα βανίλιας
- Μερικές σταγόνες αρωματικό λεμονιού
- Κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Υλικά για τη γέμιση (Crème Diplomat):
2 αυγά
- 150 γραμμάρια ζάχαρη ψιλή (ή άχνη)
- 2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
- 55 γραμμάρια κορν φλάουρ
- 500ml φρέσκο γάλα
- 250ml κρέμα γάλακτος
- 1/2 φλιτζάνι lemon curd (κρέμα λεμονιού)
Υλικά για τη συναρμολόγηση:
- 125ml λικέρ λεμονιού (limoncello)
- 2 κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση:
Βήμα 1 – Παντεσπάνι
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (στις αντιστάσεις).
- Στρώνουμε τον πάτο και τα τοιχώματα από δύο στρογγυλές φόρμες 20 εκ. με αντικολλητικό χαρτί.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το μπέικιν πάουντερ και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν (μαλακές κορυφές).
- Προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει γυαλιστερή, σφιχτή μαρέγκα.
- Ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, τους κρόκους, το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια, το αρωματικό λεμονιού και το κίτρινο χρώμα. Χτυπάμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Προσθέτουμε το μείγμα των αλεύρων σε 2-3 δόσεις, διπλώνοντας απαλά με σπάτουλα για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα.
- Βεβαιωνόμαστε πως δεν έχουν μείνει λευκές ραβδώσεις αλευριού.
- Μοιράζουμε ομοιόμορφα το μείγμα στις φόρμες.
- Ψήνουμε για 25-28 λεπτά ή μέχρι να επανέρχεται το κέντρο όταν το πιέζουμε ελαφρά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν, τυλίγουμε και διατηρούμε έως την επόμενη ημέρα.
Βήμα 2 – Παρασκευή Crème Diplomat
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια.
- Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρολάκι, χωρίς να βράσει.
- Ρίχνουμε μια κουτάλα από το ζεστό γάλα στα αυγά για να τα «μετριάσουμε» και μετά ρίχνουμε σταδιακά το μείγμα αυγών στο κατσαρολάκι με το γάλα.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με σπάτουλα μέχρι να πήξει σε κρέμα.
- Σκεπάζουμε την επιφάνεια με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε μαλακές κορυφές και τη διπλώνουμε στην κρύα κρέμα, αφού την έχουμε ανακατέψει για να αφρατέψει.
Βήμα 3– Προετοιμασία για συναρμολόγηση
- Βάζουμε και τα δύο κέικ στο ψυγείο για 20 λεπτά να σφίξουν.
- Κόβουμε το ένα κέικ οριζόντια σε τρία ίσα μέρη και το βάζουμε στην κατάψυξη.
- Από το δεύτερο κέικ αφαιρούμε προσεκτικά την καφέ κρούστα και το κόβουμε σε τέσσερα οριζόντια κομμάτια.
- Κόβουμε κάθε κομμάτι σε μικρούς κύβους περίπου 1 εκ. και τους κρατάμε στην άκρη.
- Αναμειγνύουμε το limoncello με την άχνη ζάχαρη.
- Βγάζουμε το κέικ από την κατάψυξη και τοποθετούμε τη βάση σε πιατέλα.
- Αλείφουμε με το γλυκό λικέρ, προσθέτουμε μια στρώση lemon curd και από πάνω την κρέμα.
- Επαναλαμβάνουμε με τις υπόλοιπες στρώσεις.
- Καλύπτουμε ολόκληρο το κέικ με την υπόλοιπη κρέμα.
- Κολλάμε προσεκτικά τους κύβους παντεσπανιού εξωτερικά – θα κολλήσουν εύκολα χάρη στην κρέμα.
- Σκεπάζουμε και διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
Γρήγορο κέικ στον φούρνο μικροκυμάτων με 6 υλικά χωρίς αβγά για τη γιορτή της Μητέρας
Τάρτες μήλου σε σχήμα τριαντάφυλλο
Αυτές οι τάρτες με μήλο είναι πανέμορφες και ταυτόχρονα απλές στην παρασκευή. Με λίγα μόνο υλικά, μπορείς να δημιουργήσεις ένα επιδόρπιο που δείχνει πολύ πιο εντυπωσιακό απ’ ό,τι είναι στην πραγματικότητα — και σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσεις!
Δες τη συνταγή εδώ.
Φτιάξτε τριαντάφυλλα από φράουλες για τη γιορτή της Μητέρας
Ανθάκια από ντομάτα τουλίπα
Ιδού μια αλμυρή ιδέα που είναι και πανεύκολη! Γέμισε ντομάτες λιωμένη φέτα ή τυρί κρέμα, τσένταρ και ελιά. Βρες τη συνταγή εδώ.
Μπουκέτο από cupcakes
Αυτό το μπουκέτο από cupcakes θα εντυπωσιάσει κάθε μαμά ή τυχερό παραλήπτη! Τα cupcakes μπορείτε να τα διακοσμήσετε με ροζ βουτυρόκρεμα δημιουργώντας ένα φαγώσιμο μπουκέτο. Είναι τόσο εύκολο και εντυπωσιακό!
Εδώ θα βρεις συνταγή για cupcakes και εδώ συνταγή για βουτυρόκρεμα.
Νόστιμο πρωινό για τη μαμά - Κουλούρια Θεσσαλονίκης με αυγό και φέτα
Αφράτο κέικ με μούρα και φαγώσιμα λουλούδια
Αυτό το φίνο cake μοιάζει το ίδιο με μπουκέτο λουλουδιών. Φτιάξτε το παντεσπάνι και γεμίστε με σαντιγί αρωματισμένη με ροδοπέταλα και φράουλες. Διακοσμήστε με μούρα και λουλούδια.
Βρες εδώ μια λαχταριστή συνταγή για παντεσπάνι.
Κέικ με ελαιόλαδο και frosting γιαουρτιού για τη Γιορτή της Μητέρας