Τρεις συνταγές για σπιτικό παγωτό με λίγα υλικά

Φτιάξτε σήμερα κιόλας παγωτό με γεύση βανίλια, καραμέλα, μπανάνα.

Τρεις συνταγές για σπιτικό παγωτό με λίγα υλικά
Bigstock

Το σπιτικό παγωτό είναι η τέλεια επιλογή για να απολαύσετε ένα γευστικό και δροσερό επιδόρπιο χωρίς να χρειάζεστε πολλές ώρες προετοιμασίας.

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές που μπορείτε να φτιάξετε χρησιμοποιώντας λίγα και απλά υλικά, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Πώς φτιάχνω σπιτικό παγωτό σοκολάτας με 3 υλικά χωρίς παγωτομηχανή

Μερικές συνταγές χρησιμοποιούν βασικά υλικά όπως φρέσκα φρούτα, κρέμα ή γιαούρτι, ενώ άλλες συνδυάζουν σοκολάτα ή βανίλια για πιο γλυκιά γεύση.

Η διαδικασία είναι απλή: αναμιγνύετε τα υλικά, τα παγώνετε και τα απολαμβάνετε όταν είναι έτοιμο. Το αποτέλεσμα είναι ένα δροσερό, κρεμώδες παγωτό, που θα απολαύσετε εσείς και τα παιδιά σας.

Εύκολο και γρήγορο μπανανοπαγωτό χωρίς παγωτομηχανή

Σήμερα σας προτείνουμε τρεις ακόμα συνταγές για σπιτικό παγωτό.

pagoto-mango.jpg

Παγωτό καραμέλα

Υλικά

  • 2 συσκευασίες των 400ml γάλα καρύδας πλήρες
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καρύδας ή ζάχαρη κρυσταλλική
  • μία σταγόνα εκχύλισμα βανίλιας
  • 50 γραμμάρια καρύδια πεκάν, καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

  • Χτυπήστε το γάλα καρύδας μέχρι να γίνει λείο. Μετρήστε 600ml και βάλτε το σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνοντάς το μέχρι να αρχίσει να ατμίζει ( όχι να βράζει).
  • Παράλληλα, χτυπήστε τους κρόκους αυγών με 3 κουταλιές ζάχαρη και την βανίλια.
  • Ρίξτε αργά το ζεστό γάλα στους κρόκους, ανακατεύοντας συνεχώς. Σκουπίστε την κατσαρόλα, ρίξτε το μείγμα γάλακτος και αυγών μέσα και μαγειρέψτε το σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας για 5-6 λεπτά μέχρι να γίνει μια λεπτή κρέμα. Στραγγίξτε και αφήστε να κρυώσει τελείως, μετά χτυπήστε το με την μηχανή παγωτού ( ή με μίξερ).

Για την καραμέλα

  • Για να φτιάξετε την καραμέλα, βάλτε το υπόλοιπο γάλα καρύδας και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα με μια πρέζα αλάτι.
  • Βράστε για 3 λεπτά μέχρι να αποκτήσει την υφή διπλής κρέμας.
  • Αφήστε να κρυώσει και στη συνέχεια ανακατέψτε την καραμέλα και τα πεκάν στο μείγμα του παγωτού, καλύψτε την επιφάνεια με πλαστική μεμβράνη και βάλτε το μείγμα στην κατάψυξη.
mpanana-pagoto.jpg

Σπιτικό παγωτό μπανάνα σε ξυλάκι

Παγωτό μπανάνα

Υλικά

  • 4 ώριμες μπανάνες, κομμένες σε κομμάτια
  • 3-4 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας καβουρδισμένα αμύγδαλα σε νιφάδες
  • 2 κουταλιές της σούπας έτοιμη σάλτσα καραμέλας ή σοκολάτας

Εκτέλεση

  • Βάλε τα κομμάτια της μπανάνας σε ένα επίπεδο ταψί που έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Καταψύξτε για τουλάχιστον 1 ώρα ή μέχρι να παγώσουν πλήρως.
  • Όταν είναι έτοιμα, βάλτε τις μπανάνες σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε τις μέχρι να γίνουν λείες, προσθέτοντας αρκετό γάλα για να πετύχετε μια κρεμώδη υφή.
  • Σερβίρετε σε 4 μπολ ή ποτήρια και προσθέστε τη σάλτσα και τα αμύγδαλα από πάνω.
sintagi-gia-pagoto-me-fresko-gala.jpg

Σπιτικό παγωτό βανίλια: Δύο εύκολες συνταγές με γάλα

Παγωτό βανίλια

Υλικά

  • 4 αβγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 300 ml διπλή κρέμα double cream)
  • εκχύλισμα βανίλιας
  • χωνάκια ( προαιρετικά)
  • ξηροί καρποί ή σιρόπι σοκολάτας για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Με το μίξερ, χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών σε ένα μπολ μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές. Προσθέστε τη ζάχαρη σταδιακά και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι τα ασπράδια να γίνουν σφιχτά.
  • Στη συνέχεια, χτυπήστε την κρέμα μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές.
  • Μόλις είναι έτοιμη, αναμείξτε την με τους κρόκους και το εκχύλισμα βανίλιας ( ή όποια άλλη γεύση προτιμάτε) στα ασπράδια μέχρι να ενσωματωθούν.
  • Βάλτε το μείγμα στην κατάψυξη σε πλαστικό δοχείο για τουλάχιστον δύο ώρες. Σερβίρετε σε χωνάκια ή μπολ με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς ή σιρόπι σοκολάτας

πηγή bbcgoodfood.com

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved