Πανεύκολο πασχαλινό carrot cake (κέικ καρότου) που μπορείτε να φτιάξετε με τα παιδιά

Συνταγή για νόστιμο και υγρό κέικ καρότου.

Μαργαρίτα Νικολάου
Πανεύκολο πασχαλινό carrot cake (κέικ καρότου) που μπορείτε να φτιάξετε με τα παιδιά
Bigstock

Αυτή είναι αναμφίβολα η καλύτερη συνταγή για κέικ καρότου που θα φτιάξετε ποτέ. Είναι εύκολη, έχει υγρασία, έχει την πιο κρεμώδη επικάλυψη τυριού και είναι πεντανόστιμη.

Βασικά συστατικά του κέικ

Αλεύρι: Χρησιμοποιήστε αλεύρι για όλες τις χρήσεις, αλλά αν θέλετε να το κάνετε χωρίς γλουτένη, απλά αντικαταστήστε το αλεύρι με ένα gluten free.

Μαγειρική σόδα: Βοηθά το κέικ να φουσκώσει. Δεν χρειάζεται να προσθέσετε μπέικιν πάουντερ (αυτή η συνταγή για κέικ δεν το χρειάζεται). Ελέγξτε ότι η μαγειρική σόδα σας δεν είναι ανοιχτή για περισσότερο από 6 μήνες (χάνει την ισχύ της μετά από αυτό το διάστημα).

Ζάχαρη: Η ζάχαρη θα κάνει το κέικ καρότου υγρό και νόστιμο. Μπορείτε να συνδυάσετε λευκή και καστανή ζάχαρη μαζί. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μόνο μία, επιλέξτε καστανή ζάχαρη, καθώς έχει το απαραίτητο οξύ για να αντιδράσει με τη μαγειρική σόδα.

Υγιεινό σνακ για παιδιά: Τα πιο θρεπτικά muffin καρότου έτοιμα σε μισή ώρα

Λάδι: Το μυστικό για να διατηρήσουμε το carrot cake υγρό.

Αλάτι, κανέλα και εκχύλισμα βανίλιας: Κάνουν το κέικ να έχει υπέροχη γεύση και άρωμα επίσης.

Αυγά: Αυτό το κέικ απαιτεί 4 αυγά, τα οποία προσθέτουν γεύση, υγρασία και δίνουν στο κέικ δομή.

Καρότα: Τρία φλιτζάνια φρεσκοτριμμένα καρότα είναι όλα όσα χρειάζεστε. Μην αναρωτιέστε για το πόσα καρότα θα χρειαστείτε. Μετρίστε τριμμένο καρότο σε κούπες. Ε, και αν πέσει παραπάνω καρότο μην αγχωθείτε... κέικ καρότου φτιάχνετε.

Καρύδια και σταφίδες: Αυτά τα υλικά είναι προαιρετικά. Μπορείτε να τα προσθέσετε ή και όχι. Και το τριμμένο φουντούκι του πάει πολύ αν μας ρωτάτε. Αλλά feel free να προσθέσετε ό,τι θέλετε.

Θα χρειαστείτε:

Για το κέικ:

  • 2 φλιτζάνια (260 γραμμάρια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο και μετρημένο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 ¼ φλιτζάνια (295ml) φυτικό λάδι
  • 1 φλιτζάνι (200 γραμμάρια) κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι (190 γραμμάρια) καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 4 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 φλιτζάνια (300 γραμμάρια) τριμμένα καθαρισμένα καρότα, 5 έως 6 μεσαίου μεγέθους καρότα
  • 1 φλιτζάνι (120 γραμμάρια) χοντροκομμένα καρύδια
  • 1/2 φλιτζάνι (70 γραμμάρια) σταφίδες

Εύκολα κριτσίνια καρότου για τα παιδιά

Για την επικάλυψη:

  • 225 γραμμάρια τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ, προαιρετικά
  • 1 ¼ φλιτζάνια (140 γραμμάρια) ζάχαρη άχνη
  • 1/3 φλιτζάνι (80ml) κρύα κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλιτζάνι (50 γραμμάρια) χοντροκομμένα καρύδια για το γαρνίρισμα του κέικ


Πώς θα το φτιάξετε:

  1. Τοποθετήστε μια σχάρα στο κέντρο του φούρνου. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 176°C.
  2. Λαδώστε δύο στρογγυλά ταψιά, στρώστε τον πάτο με αντικολλητικό χαρτί και μετά λαδώστε το. Εναλλακτικά λαδώστε και αλευρώστε τον πάτο και τις πλευρές και των δύο ταψιών.
  3. Ανακατέψτε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και την κανέλα σε ένα μεσαίο μπολ.
  4. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε το λάδι, τη κρυσταλλική ζάχαρη, τη καστανή ζάχαρη και τη βανίλια.
  5. Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας μετά από κάθε ένα.
  6. Στη συνέχεια προσθέστε τα υλικά που έχετε στο πρώτο μπολ. Ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε έναν ζουμερό χυλό.
  7. Έπειτα ανακατέψτε τα καρότα, τους ξηρούς καρπούς και τις σταφίδες.
  8. Μοιράστε τον χυλό του κέικ στα έτοιμα ταψιά. Ψήστε μέχρι όταν μια οδοντογλυφίδα που έχει εισαχθεί στο κέντρο των κέικ βγει καθαρή.
  9. Συνήθως χρειάζονται 35 έως 45 λεπτά ψήσιμο.
  10. Αφήστε τα κέικ να κρυώσουν στα ταψιά για 15 λεπτά, στη συνέχεια αναποδογυρίστε προσεκτικά επάνω σε σχάρες και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς.

Φτιάξτε την κρέμα τυριού

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το τυρί κρέμα με ένα μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες, περίπου 1 λεπτό.
  2. Χτυπήστε τη ζάχαρη άχνη και το κορν φλάουρ.
  3. Ρίξτε την κρέμα γάλακτος. Χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα για 2 έως 3 λεπτά ή μέχρι η επικάλυψη να γίνει κρεμώδης. Αυτή η επικάλυψη μοιάζει με την υφή της σαντιγί.
  4. Βάλτε στο ψυγείο μέχρι να χρησιμοποιήσετε την κρέμα σας.
  5. Όταν κρυώσει το κέικ διακοσμήστε το και τέλος πασπαλίστε το με τριμμένο καρύδι.

Πώς θα αποθηκεύσετε το κέικ καρότου

Το κέικ καρότου μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο έως και 1 εβδομάδα. Βάλτε το σε ένα μπολ με καπάκι ή σκεπάστε με διάφανη μεμβράνη το πιάτο.

Διατροφική αξία ανά μερίδα

Μέγεθος μερίδας 1 φέτα/ Θερμίδες 535 / Συνολικά λιπαρά 33,4g / Κορεσμένα λιπαρά 6,9g / Χοληστερόλη 69,3mg / Νάτριο 315,9mg / Υδατάνθρακες 56,4g / Διαιτητικές ίνες 2,4g / Συνολικά σάκχαρα 40,5g / Πρωτεΐνη 5,6g

πηγή συνταγής: inspiredtaste.net

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved