Η συνταγή της Νάντιας Μπουλέ για το πιο λαχταριστό carrot cake - Πώς θα το φτιάξετε βήμα - βήμα

Instagram / wellbe.gr

Δοκιμάστε το!  Είναι υγιεινό και νόστιμο.

Η Νάντια Μπουλέ προσέχει τη διατροφή της αποφεύγοντας τις υπερβολές και τις στερήσεις.

Αυτό σημαίνει ότι τρώει γλυκά – με μέτρο- που είναι σπιτικά και με υλικά που δεν προσδίδουν στον οργανισμό κενές θερμίδες αλλά θρεπτικά συστατικά.

Νάντια Μπουλέ:Το δυναμωτικό post workout smoothie που ετοίμασε -Πλούσιο σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες

Για παράδειγμα αποφεύγει τη ζάχαρη, επιλέγοντας τους χουρμάδες και τις σταφίδες ενώ έχει αντικαταστήσει το λευκό αλεύρι με αλεύρι βρώμης ή αμυγδάλου.

Η ηθοποιός συχνά μοιράζεται τις συνταγές που φτιάχνει για την οικογένειά της οι οποίες είναι υγιεινές και νόστιμες.

Η Νάντια Μπουλέ έφτιαξε το πιο νόστιμο παγωτό ξυλάκι με ροδάκινα

Σήμερα σας παρουσιάζουμε τη συνταγή της για carrot cake, αρκετά διαφορετική απ’ όσες έχετε δοκιμάσει μέχρι σήμερα.

Καρότα: Θρεπτική αξία

Τα καρότα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες, βιταμίνη Α, βιταμίνη C και ασβέστιο.Συμβάλλουν στην υγεία των ματιών ενώ τα αντιοξειδωτικά τους βοηθούν στην προστασία της καρδιάς, του δέρματος, του εγκεφάλου και του ανοσοποιητικού συστήματος.

Όπως συμβαίνει και με το σπανάκι, τα μαγειρεμένα καρότα έχουν μεγαλύτερη αντιοξειδωτική δράση, συγκριτικά με τα ωμά. Επιβραδύνουν τη γήρανση των κυττάρων και προστατεύουν το σώμα από τις επιζήμιες επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Η έκθεση σε ελεύθερες ρίζες συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης πολλών παθήσεων, όπως καρδιαγγειακά, καρκίνο, Αλτσχάιμερ κ.ά.

Η συνταγή της Νάντιας Μπουλέ για carrot cake

Υλικά

➡️ 1 κούπα χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
➡️ 1 κούπα γάλα αμυγδάλου
➡️ 1 κούπα αλεύρι βρώμης
➡️ 1 κούπα αλεύρι αμυγδάλου
➡️ 1 κ.τ.γ baking powder
➡️ 1 καρότο, τριμμένο
➡️ 1 κ.τ.γ κανέλα
➡️ 1/4 κούπα τριμμένο λιναρόσπορο
➡️ 1/2 κ.τ.γ πιπερόριζα, σε σκόνη
➡️ 1 πρέζα αλάτι
➡️ 1/2 κ.τ.γ εκχύλισμα βανίλιας
➡️ 1/2 κ.τ.γ μοσχοκάρυδο
➡️ 1/4 κούπας σταφίδες

Instagram/wellbe.gr

Για το topping, θα χρειαστείτε:

➡️ 150γρ τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
➡️ 1 κ.τ.σ γιαούρτι
➡️ 1 κ.τ.σ μέλι

Εκτέλεση

➡️ Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C , στον αέρα.
➡️ Μουλιάζουμε τους χουρμάδες σε ζεστό γάλα και τους αφήνουμε να μαλακώσουν για 15 λεπτά.
Μετά χτυπάμε το μείγμα στο μπλέντερ, μέχρι να σχηματιστεί πάστα.
➡️ Σε μπολ, ανακατεύουμε όλα τα στέρεα υλικά και προσθέτουμε την πάστα με τους χουρμάδες. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε σε ταψάκι. Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
➡️ Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς

➡️ Φτιάχνουμε το topping ανακατεύοντας καλά το τυρί κρέμα (να είναι σε θερμοκρασία δωματίου), με το γιαούρτι και το μέλι και το απλώνουμε πάνω από το κέικ.
➡️ Προαιρετικά, πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα!

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved