Εύκολα μπισκότα με φιστικοβούτυρο και σοκολάτα - Έτοιμα σε 10 λεπτά

Bigstock

Νόστιμα και τραγανά μπισκότα που θα τα φτιάξετε σε ελάχιστο χρόνο.

Αυτά τα μπισκότα με φιστικοβούτυρο και σοκολάτα είναι απίστευτα εύκολα και αποτελούν το τέλειο σνακ για να ικανοποιήσετε την επιθυμία σας για κάτι γλυκό. Επίσης, είναι μαλακά, μαστιχωτά κι έχουν γεύση φιστικοβούτυρου και σοκολάτας.

Με 3 υλικά θα φτιάξετε υγιεινά μπισκότα φυστικοβούτυρου

Φιστικοβούτυρο: θρεπτικά συστατικά

Το φιστικοβούτυρο θεωρείται καλή πηγή πρωτεΐνης, βιταμινών Β, σιδήρου, φυλλικού οξέος και φυτικών ινών. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα λιπαρά, τα οποία κάνουν καλό στην καρδιά. Ορισμένα φιστικοβούτυρα περιέχουν τρανς λιπαρά, επομένως ένα φυσικό φυστικοβούτυρο που δεν παρασκευάζεται με υδρογονωμένο λάδι είναι μια πιο υγιεινή επιλογή.

Αμυγδαλοβούτυρο, φιστικοβούτυρο ή βούτυρο καρυδιού; Ποιο είναι πιο υγιεινό

Στην πιο αγνή του μορφή, παράγεται αποκλειστικά και μόνο από φιστίκια, συνήθως ψημένα, τα οποία αλέθονται μέχρι να ομογενοποιηθούν για να φτάσουν στη γνωστή μορφή που έχει το φιστικοβούτυρο. Σε ορισμένες περιπτώσεις προστίθεται ζάχαρη ή αλάτι οπότε καλό είναι να ελέγχετε τη συσκευασία.

Για να φτιάξετε αυτά τα νόστιμα μπισκότα, θα χρειαστείτε:

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 ⁄ 2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
  • 1 ⁄ 2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι φιστικοβούτυρο
  • 2 φλιτζάνια κομματάκια σοκολάτας
  • 1 αυγό
  • κρυσταλλική ζάχαρη για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Μπουκίτσες μπανάνας με φιστικοβούτυρο και σοκολάτα - Σαν γλυκό και με μόνο τρία υλικά

Εκτέλεση

  • Ανακατέψτε όλα τα παραπάνω υλικά σε ένα μπολ είτε με το χέρι είτε με το μίξερ.
  • Μόλις η ζύμη είναι μαλακή πλάστε την σε μπαλάκια.
  • Τοποθετήστε τα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίστε τα αν θέλετε με ζάχαρη.
  • Ψήστε στους 180 βαθμούς C για 10 λεπτά (όχι παραπάνω).
  • Αφήστε να κρυώσουν και απολαύστε τα σκέτα, με τον καφέ σας ή με ζεστό κακάο.

Extra tips

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος κομματιών σοκολάτας θέλετε.
  • Αποθηκεύστε τα μπισκότα σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και μία εβδομάδα.

πηγή συνταγής: food.com

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved