Όχι στην ψωμιέρα και όχι στο ψυγείο: Εδώ θα αποθηκεύσετε το ψωμί σας για αρκετούς μήνες
Πώς μπορείτε να διατηρήσετε το ψωμί για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για το αν θα μουχλιάσει; Μα φυσικά με ένα μικρό κόλπο που θα σας γλιτώσει από το food waste του ψωμιού.
Αγοράζετε ψωμί του τοστ, ζυμώνετε ή προμηθεύεστε από το φούρνο της γειτονιάς το ψωμί για την οικογένειά σας. Κάποιες από εσάς το βάζετε στην ψωμιέρα σας και κάποιες άλλες -ειδικά το ψωμί του τοστ- το βάζετε στο ψυγείο.
Πού είναι όμως, το καλύτερο μέρος για να αποθηκεύσετε το ψωμί ώστε να μην μουχλιάσει;
Οι σακούλες, τα αεροστεγή δοχεία, οι ψωμιέρες και το ψυγείο είναι οι πιο γνωστοί τρόποι για τη φύλαξη του ψωμιού. Η τελευταία επιλογή σας επιτρέπει να παρατείνετε μάλιστα τη φρεσκάδα του, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά ακόμη και εκεί το ψωμί αρχίζει να μουχλιάζει μετά από 5 ημέρες.
Η συνταγή με ψωμί του τοστ, σοκολάτα και μπανάνα που θα φτιάχνεις ξανά και ξανά

Με ποιο τρόπο μπορεί να παραταθεί η διάρκεια ζωής του ψωμιού;
Η διάρκεια ζωής του μπορεί να παραταθεί αν το βάλετε στην κατάψυξη. Τυλίξτε τo σε μια διάφανη μεμβράνη και βάλτε το στην κατάψυξη. Αν πάλι θέλετε να ξεπαγώνει γρηγορότερα δεν έχετε παρά να κόψετε το ψωμί σε φέτες και έπειτα να το αποθηκεύσετε στην κατάψυξη. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να ξεπαγώσετε γρήγορα μια φέτα ψωμί για παράδειγμα είτε σε θερμοκρασία δωματίου, είτε στην τοστιέρα.
Συνταγή για ζυμωτό ψωμί της γιαγιάς Σοφίας
Τα αρτοσκευάσματα, όπως τα μπισκότα και τα κέικ, μπορούν να αποθηκευτούν με τον ίδιο τρόπο, αλλά πρέπει προηγουμένως να τυλιχθούν σε πολλές στρώσεις διάφανης μεμβράνης.

Το ψωμί είναι προτιμότερο να ξεπαγώνει σε θερμοκρασία δωματίου. Αν πρέπει να το ξεπαγώσετε πολύ γρήγορα (γιατί ξεχάσατε να το βγάλετε από την κατάψυξη), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον φούρνο, αλλά για τα μάφιν και τα μπισκότα είναι προτιμότερο να μην χρησιμοποιήσετε αυτή την επιλογή.