Πασχαλινά αυγά με κρέμα φράουλας: Μια πεντανόστιμη και υγιεινή λιχουδιά

Bigstock

Η ανανεωμένη εκδοχή των σοκολατένιων αυγών με εκλεκτή γεύση κρέμας φράουλας.

Δεν είναι πάντα εύκολο να βρούμε υγιεινές λιχουδιές με σοκολάτα την περίοδο του Πάσχα αλλά αυτή η λιχουδιά με την λαχταριστή γέμιση φράουλας θα ενθουσιάσει τους γευστικούς κάλυκες μικρών και μεγάλων!

Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο καρύδας
  • 1/2 φλιτζάνι αμυγδαλόσκονη
  • 250 γρ. φράουλες
  • 3 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 300 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση

  • Προσθέστε το βούτυρο καρύδας και την αμυγδαλόσκονη σε ένα μπλέντερ έχοντας πρώτα αφαιρέσει τυχόν λάδι που μπορεί να βρίσκεται πάνω από το βούτυρο καρύδας.
  • Χτυπήστε καλά μέχρι να αναμειχθούν
  • Αφαιρέστε τα κοτσάνια από τις φράουλες και στην συνέχεια κόψτε καθεμία στην μέση
  • Προσθέστε τις φράουλες, το μέλι , τη βανίλια και το αλάτι, στο μπλέντερ και χτυπήστε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο
  • Μεταφέρετε το μείγμα στο ψυγείο τουλάχιστον για μισή ώρα, μέχρι να σφίξει
  • Όταν το μείγμα είναι πια σταθερό, με την βοήθεια ενός κουταλιού προσπαθήστε να πετύχετε το σχήμα του επιθυμητού αυγού
  • Τοποθετήστε τα αυγά που φτιάχνετε σ’ ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα
  • Μεταφέρετέ τα στην κατάψυξη μέχρι να σφίξουν καλά (ποικίλει ο χρόνος ανάλογα με το πόσο μικρά ή μεγάλα είναι)
  • Όταν βεβαιωθείτε ότι τα αυγά έχουν σκληρύνει, είναι έτοιμα να περαστούν με σοκολάτα
  • Λιώστε την κουβερτούρα σε ένα μπεν- μαρί, ανακατεύοντας συνέχεια με μία σπάτουλα για να μην σας κολλήσει
  • Αφήστε τη λιωμένη κουβερτούρα για λίγο να κρυώσει
  • Χρησιμοποιήστε δύο πιρούνια για να βουτήξετε τα αυγά στη σοκολάτα (ένα κάθε φορά) και προσπαθήστε να μην στάξει περίσσεια σοκολάτα
  • Τοποθετήστε τα στο ίδιο ταψί με την λαδόκολλα και βάλτε τα πίσω στην κατάψυξη για 30 με 40 λεπτά
  • Σερβίρετε κατευθείαν από την κατάψυξη ή φυλάξτε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο

Πηγή: susanjoyfultable.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved