Το tip της μαμάς: Έξι μυστικά για τέλεια τηγανητά καλαμαράκια

Τραγανά και μαλακά ταυτόχρονα.

Το tip της μαμάς: Έξι μυστικά για τέλεια τηγανητά καλαμαράκια
Bigstock

Πλησιάζει η Καθαρά Δευτέρα και ως είθισται τα νηστίσιμα έχουν την τιμητική τους. Μεταξύ αυτών και τα θαλασσινά με τα καλαμαράκια να είναι ψηλά στη λίστα των προτιμήσεων.

Συχνά όμως, τα τηγανητά καλαμαράκια είναι κατώτερα των προσδοκιών όχι μόνο όταν τα τρώτε έξω αλλά κι όταν τα τηγανίζετε στο σπίτι. Ορισμένα παραείναι σκληρά, η κρούστα δεν έχει πετύχει ή απλά δεν είναι νόστιμα.

Σήμερα λοιπόν θα σας αποκαλύψουμε μερικά μυστικά για τέλεια τηγανητά καλαμαράκια.

kalamarakia-tiganita.jpg

Τραγανά τηγανητά καλαμαράκια

  • Για να μαλακώσετε το καλαμάρι, ανακατέψτε περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher σε ½ φλιτζάνι γάλα. Προσθέστε τα δαχτυλίδια καλαμαριού σας στο αλατισμένο διάλυμα γάλακτος και βάλτε τα στο ψυγείο για 30 λεπτά. Υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές λύσεις για το τρυφερό καλαμάρι, όπως το μούλιασμα σε βουτυρόγαλα ή χυμό λεμονιού.
  • Μην κόβετε πολύ λεπτά τα δαχτυλίδια καλαμαριών. Υπολογίστε το πάχος να είναι περίπου 8.6 cm ώστε η επικάλυψη αλευριού να ροδίσει και να γίνει τραγανή.
  • Για τραγανά τηγανητά καλαμάρια, αλείψτε τα δαχτυλίδια με ένα μείγμα από αλεύρι, άμυλο καλαμποκιού και μπέικιν πάουντερ.
  • Μόλις επικαλυφθούν με το μείγμα αλευριού, αφήστε τα δαχτυλίδια καλαμαριού για λίγα λεπτά να καθίσουν σε ένα σουρωτήρι πριν τα τηγανίσετε. Αυτό επιτρέπει στο αλεύρι να ενυδατωθεί ξανά έτσι ώστε η επικάλυψη να μην πέφτει από το καλαμάρι όταν τηγανίζεται.
  • Διαχειριστείτε τη θερμότητα του μαγειρικού λαδιού σας. Ζεστάνετε το λάδι κάπου μεταξύ 170 – 185 C πριν τηγανίσετε το καλαμάρι. Το πιο κοινό πρόβλημα με τη θερμοκρασία λαδιού είναι ότι είναι συχνά πολύ χαμηλή και το καλαμάρι απορροφά πάρα πολύ λάδι και γίνεται πολύ λαστιχωτό . Αν το λάδι από την άλλη, είναι πολύ καυτό, το εξωτερικό θα καεί πριν ψηθεί σωστά το εσωτερικό. Γι' αυτό είναι σημαντικό να έχετε την κατάλληλη θερμοκρασία όταν το τηγανίζετε.

Τραγανά καλαμαράκια τηγανητά σε 10'

  • Ένα θερμόμετρο λαδιού είναι χρήσιμο αλλά αν δεν έχετε , ρίξτε μόνο ένα δαχτυλίδι καλαμαριού στο λάδι και αν σχηματιστούν αμέσως πολλές απαλές φυσαλίδες γύρω του και τα καλαμάρια και οι φυσαλίδες αρχίζουν να επιπλέουν προς την κορυφή το λάδι είναι στη σωστή θερμοκρασία.
  • Τα καλαμάρια σερβίρονται ζεστά, αλατισμένα και με λεμόνι.

Με πληροφορίες από το themediterraneandish.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved